• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий проект Закону України «Про прокуратуру» передбачає гарантії незалежності прокурорів

    Опубликовано: 2013-09-10 09:06:06
         Ефективне виконання покладених на прокурорів обов'язків можливе тільки в умовах реальної незалежності, вважає Генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Про це він повідомив в ході Всесвітньої щорічної конференції Міжнародної асоціації прокурорів (МАП) у Москві.
         «Тому наступний етап реформування прокуратури - новий Закон «Про прокуратуру», - сказав він.
         Новий проект Закону України «Про прокуратуру» передбачає гарантії незалежності прокурорів і захист від втручання в їх професійну діяльність за допомогою створення органів прокурорського самоврядування - Всеукраїнської конференції працівників прокуратури і Ради прокурорів України.
         «Це головна новація законопроекту. Такі органи самоврядування відповідатимуть за вирішення питань внутрішньої діяльності прокуратури. Ці інституції ще не стали нормою в організації органів прокуратури, але це вже стандарт з точки зору Венеціанської комісії», - сказав Віктор Пшонка.
         За його словами, в законопроекті також переглянуто порядок підбору кадрів та їх дисциплінарної відповідальності.
         «Таким чином, прокуратура України виходить на зовсім новий рівень свого розвитку. В умовах реалізації норм нового КПК, а також прийняття нового закону «Про прокуратуру», органи прокуратури здатні повною мірою забезпечити надійний захист прав і свобод громадян та верховенство права у кримінальному провадженні», - резюмував Генпрокурор. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.