• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киевском океанариуме будет самый большой бассейн с дельфинами

    Опубликовано: 2013-08-27 01:03:32

    Найближчим часом у Київському зоопарку розпочнеться реконструкція недобудованого павільйону для приматів в сучасний океанаріум. Відповідну угоду між керівництвом Київського зоопарку і ТОВ "Подих природи" було підписано 22 серпня. Про це повідомляє прес-служба столичного звіринця.

    Океанаріум об'єднає в собі акваріуми, тераріум, екзотаріум, дельфінарій і пінгвінарій. У ньому буде чотири басейни: для дельфінів, білих китів, морських котиків і морських левів. Причому будівельники обіцяють, що басейн для дельфінів буде найбільшим в СНД - на 3000 кубометрів. Навколо басейнів розміститься зал для глядачів, а під сидіннями - кругова експозиція з величезними акваріумами для різних видів прісноводних та морських риб.

    Звести океанаріум планується протягом двох років, інвестувавши в проект близько 70 млн.грн. Найближчим часом розпочнуться роботи з підготовки та узгодження всієї необхідної проектної та дозвільної документації.

    За словами директора зоопарку Євгена Кирилюка, будівництво океанаріуму вирішить проблему довгобуду - вольєра для приматів, на який не вистачило 26 млн.грн., і буде щорічно приносити більше 1 млн.грн. прибутку. Також він повідомив, що вхід до майбутнього океанаріуму буде через центральні ворота зоопарку.

    Голова наглядової ради ТОВ "Подих природи" Андрій Кисловський нагадав, що договір про спільну діяльність з реалізації інвестиційного проекту Київрада доручила підписати керівництву зоопарку більше року тому. "Але вдалося це здійснити тільки зараз через бюрократичні перепони і за допомогою рішення суду, який зобов'язав генерального директора зоопарку вчинити певні дії. Компанія змушена була вдатися до такого кроку, адже через затягування процесу ми несемо збитки: відкрита кредитна лінія під цей проект не використовується", - зазначив він.

    У Київському зоопарку уточнили, що угода підписана на виконання постанови державної виконавчої служби Шевченківського району м.Києва щодо примусового виконання рішення суду "Про зобов'язання генерального директора Київського зоопарку підписати договір про спільну діяльність щодо перепрофілювання об'єктів будівництва павільйону людиноподібних мавп в океанаріум з подальшою добудовою та подальшим господарським використанням океанаріуму".

    При цьому, на думку керівництва зоопарку, будівництво океанаріуму не суперечить положенню про діяльність зоопарків.

    Нагадаємо, раніше Окружний адмінсуд столиці визнав незаконним рішення Київради щодо перепрофілювання вольєру для приматів в океанаріум.

     

    novaera.te.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.