• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве выставят главные сокровища Святых Лавр Украины

    Опубликовано: 2013-07-08 08:03:01

    З нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Русі у Музеї історії Києва 8 липня відкриється виставка «Скарби Святих Лавр України».

    Про це повідомили JeyNews у прес-службі КМДА.

    До уваги киян та гостей столиці представлять унікальні предмети трьох Лавр України: Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Свято-Успенської Почаївської Лаври та Свято-Успенської Святогірської Лаври.

    Ці монастирі є найбільшими духовними центрами України з християнськими раритетами, а їхня історія розповідає про розвиток православної монастирської культури в трьох регіонах України: центральному, західному та східному.

    Наразі ці храми відомі на весь світ і продовжують розвиватися та укріплюватися, виконуючи свою духовну місію.

    Як повідомили у Музеї історії Києва, під час підготовки до виставки були виконані надзвичайно великі обсяги роботи. Більше місяця організатори облаштовували приміщення Музею: знадобилися спеціальні меблі і освітлення, щоб якнайкраще представити унікальні експонати. Наразі підготовка майже завершена, триває монтаж експозиції.

    Організатори зазначають – унікальність виставки не викликає сумніву. Так, навіть представлені ікони мають свою специфіку: на них зображені лики святих саме того краю, звідки ікони були привезені. Цікавими відвідувачам будуть і рукописні книги ченців, напрестольні хрести, правильники 18 століття, потирі, кахлі, літографії, а також багато інших цінних предметів експозиції.

    Нагадаємо, що виставка триватиме до 15 серпня у Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва», що на вул. Богдана Хмельницького, 7.

     

    http://jeynews.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.