• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для киевских подростков баловство на электричке закончилось реанимацией

    Опубликовано: 2013-07-03 07:57:23

    Двоє підлітків постраждали під час поїздки міською електричкою у столиці. Щоправда, їхали вони не так, як усі пасажири - у вагоні, а на даху потяга. Наслідки небезпечної мандрівки охочих до екстриму - тяжкі опіки й реанімація.

    Тетяна, мати постраждалого:

    - Я була на роботі, а мені позвонили з міліції. Вони сразу нічого не сказали - просто ударило током і забрали в лікарню.

    Звістка про нещастя з сином - як грім серед ясного неба. Жінка каже, спочатку думала - і справді блискавка. А вже в опіковому центрі дізналася - її Кирило постраждав під час небезпечної мандрівки залізницею.

    Вадим Слободянюк, заступник керівника УМВС України на Південно-Західній залізниці:

    - Повідомив машиніст, що в електропотязі міської електрички на даху обгорілий труп людини. Виїхала слідчо-оперативна група, паралельно викликали швидку допомогу. Як потім зясувялося - це був неповнолітній.

    Машиніст помилився - хлопчик був живий, втім у нього майже цілком обпечене тіло.

    Георгій Козинець, головний опіковий хірург МОЗ України:

    - В процессе развития крайне тяжелого ожогового шока его состояние ухудшалось. В настоящее время находится в крайне тяжелом состоянии. У него кроме ожогов черепно-мозговая травма, ушиб легкого, что значительно отягощает процесс.

    Його приятеля - Данила - правоохоронці знайшли непритомним поблизу залізничної колії. Поїздка на даху електрички закінчилася опіками 10 відсотків шкіри. Чому тринадцятирічний син опинився на вагоні - для матері загадка. Каже, й гадки не мала, що в її дитини такі розваги.

    Тетяна, мати постраждалого:

    - Електричка ходе там, но вони, я зрозуміла уже по розговорам, сідали на якійсь станції, їхали по колу, там одні, другі. Чого він туди пішов, при яких обстоятільствах, хто його заінтересував - я не знаю.

    Дмитро, приятель постраждалого:

    - Як вони мені пояснювали - це екстрім. Я також, коли дізнався про Кирила, також дуже був шокований.

    Саме адреналін, а ще жага до самоствердження, штовхають підлітків на такі розваги, кажуть правоохоронці. На їхню думку, Кирило поповнив лави дуже небезпечної молодіжної забавки під назвою зачепинг.

    Вадим Слободянюк, заступник керівника УМВС України на Південно-Західній залізниці:

    - В задню частину хвостового вагону цепляються. Мета їх як - проїхати на електропотязі, зняти це все на відеоролик, пустити в інтерет, або поробити кольорові фотографії. Показати, що я займаюсь зацепінгом, проявити, дати про себе знать.

    Та тільки забувають юні шукачі пригод, що напруга на даху електрички - недитяча. Наслідки такої прогулянки для зачеперів часто фатальні.

    Георгій Козинець, головний опіковий хірург МОЗ України:

    - Высоковольтная электротравма - сложная травма, прохождение электротока происходит по линии наименьшего сопротивления в организме. Это прежде всего нервные волокна, это сосудисто-нервные пучки, это мышечная ткань и, в последнюю очередь, это кожа и сухожилия. Этот вид травмы наиболее тяжелый.

    Зі слів правоохоронців, охочих до залізничного екстриму невпинно більшає. З початку 2013-го тільки на Південно-Західній гілці постраждали 13-ро дітей. Тож щоби остудити гарячі голови й запобігти лиху на електричках, планують запровадити посаду чергового контролера. Він буде в останньому вагоні й пильнуватиме безпеку руху.

    Андрій Герко, Денис Голиков, Кирило Коротких

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.