• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Двері Міносвіти завжди будуть відчинені для нових освітніх технологій

    Опубликовано: 2005-08-25 11:19:00

    Оскільки міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко брав участь у позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України, то відповідати на дзвінки абонентів прямої урядової телефонної лінії сьогодні довелося першому заступникові міністра Борису Жебровському.

    Запитань було нескінченно багато - не встигала слухавка опускатися на важіль, як відразу лунав інший дзвінок абонентів, які географічно представляли майже всі регіони України. Людей цікавили животрепетні проблеми сьогодення. Скажімо, в Алчевську, що на Луганщині, серед літа удвічі - з 40 до 80 гривень - підняли батьківську плату за відвідування дитячого садка, в економічному ліцеї, що в Генічеську Херсонської області, гроші за навчання з абітурієнтів збирають задовго до вступних екзаменів, у Балаклійському районі Харківської області програма "Шкільний автобус" не виконується через...відчутність бензину для самого автобуса тощо.

    Багато запитань учителів стосувалося виконання 57-ї статті Закону України "Про освіту", згідно з якою уряд протягом найближчих років має повернути українським освітянам борги, які утворилися з 1996 по 2002 рр. за вислугу років та різні надбавки. Борис Жебровський наголосив, що проект постанови про повернення боргів освітянам Міносвіти вже розробило. Депутати Верховної Ради України на найближчій своїй сесії мають розглянути таку постанову, повідомив він.

    Були й окремі пропозиції щодо поліпшення матеріально-технічного оснащення навчальних закладів, зокрема щодо унаочнення шкільних дисциплін природничого циклу (хімія, фізика, математика), зведення до мінімуму хабарництва під час вступу до вищих навчальних закладів. Борис Жебровський у цьому зв’язку запевнив авторів раціоналізаторських пропозицій, що двері Міносвіти завжди будуть відчинені для будь-яких нових освітніх технологій і пообіцяв особисто

    Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.