• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна б’є рекорди з експорту цибулі

    Опубликовано: 2013-02-18 19:51:39

    2012 рік став рекордним за відвантаженнями цибулі з України на зовнішні ринки, а з початком 2013 р. експорт тільки зростає. Так стверджують в агенції AgriSurvey асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

    За словами Тараса Гагалюка, директора агенції AgriSurvey УКАБ, експорт цибулі з України за останні роки зріс в рази.«Якщо дивитися в динаміці за останні три роки, то на відміну від інших овочів борщової групи – тих же капусти і картоплі – експорт цибулі зростав семимильними кроками і в 2012 р. склав майже 19 тис. тонн. А це в 12 разів більше, ніж позаторік, і в 7,5 разів більше, ніж торік», - стверджує експерт, пишуть Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua

    Більше того, з початком 2013 року аграрії не припинили нарощувати відвантаження «сльозогінної» культури на зовнішні ринки. Так, у січні було експортовано понад 9 тис. тонн цибулі, що в 2,3 рази більше, ніж у грудні 2012 р., і в 250 разів більше, ніж у січні минулого року., та ще й  експортуючи досить незначну частку загалом виробленого в країні об’єму

    Головними причинами нарощування експорту Т. Гагалюк вважає привабливі ціни продажу в країнах-імпортерах. «Основні зовнішні ринки збуту вітчизняної цибулі – це Російська Федерація та Молдова. В цих країнах-імпортерах ціна цибулі перебуває на рівні 2,7 грн./кг, що більш ніж вдвічі перевищує ціну в Україні», - зазначає експерт. Такі умови, на його думку, є досить привабливими, щоб вітчизняний виробник міг заробити.

    Більш детально про експорт-імпорт овочевих культур, їх можливі ринки збуту та умови торгівлі Т. Гагалюк розповість на 4-й Міжнародній конференції «Комерційне плодоовочівництво України – 2013», яка відбудеться 21 лютого 2013 р. у Києві.

    Асоціація Український клуб аграрного бізнесу

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.