• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДК «Газ України» провела нараду з питань реалізації Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно–енергетичного комплексу»

    Опубликовано: 2005-08-12 15:22:00

    11 серпня в дочірній компанії «Газ України» НАК «Нафтогаз України»  відбулася нарада, на якій головні бухгалтери, керівники і фахівці юридичних служб 42 регіональних підприємств з газопостачання та газифікації, а також 3 філій Компанії розглянули актуальні питання розробки механізму реалізації Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно–енергетичного комплексу».

    Спільно з керівниками провідних служб НАК «Нафтогаз України», її дочірньої компанії «Газ України», ДП «Енергоринок», та ТОВ «Енергетична консалтингова група» фахівці з усіх регіонів України опрацювали перелік та порядок підготовки нормативно-правових документів, необхідних для поетапної реалізації вищевказаного Закону. Зокрема, учасники наради зосередились на актуальних питаннях забезпечення стабілізації функціонування підприємств ПЕК на ринку природного газу.

    На виконання закону було вирішено протягом двох місяців опрацювати проекти урядових постанов з питань порядку ведення та користування даними реєстру підприємств паливно-енергетичного комплексу, які беруть участь у процедурі погашення заборгованості, порядку виконання ними операцій в системі такого реєстру тощо.

    Розробці нормативно-правової бази на виконання Закону «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно–енергетичного комплексу» сприятиме також діяльність створеної у ДК «Газ України» робочої групи з числа найбільш досвідчених фахівців Компанії.

    На наступній нараді в кінці серпня вирішено продовжити роботу над опрацюванням необхідних нормативно-правових документів в діяльності галузі.

    “Спільне зацікавлене обговорення й напрацювання механізмів реалізації Закону широким колом фахівців не лише з Києва, а й практиків з усіх регіонів України дозволить підготувати якісну нормативну базу його виконання та сприятиме вирішенню актуальних питань діяльності ринку природного газу в Україні,” - наголосив перший заступник генерального директора ДК «Газ України» Іван Варга.

    Виконання Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно–енергетичного комплексу» дозволить протягом 9 місяців погасити, списати або реструктуризувати борги, які виникли протягом 1998-2004 років і стали на заваді роботі й розвитку підприємств ПЕК, газової галузі. Реалізація цього Закону, враховуючи нові закони у галузі, сприятиме також усуненню причин виникнення заборгованості, оздоровленню фінансового стану не лише підприємств з газопостачання та газифікації, а й підприємств комунальної теплоенергетики.

    Прес-служба 

     ДК «Газ України»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.