• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нарада в Міністерстві праці та соціальної політики

    Опубликовано: 2005-07-29 09:51:00

    28 липня в Міністерстві праці та соціальної політики  відбулася нарада під головуванням В’ячеслава Кириленка з керівниками Державного департаменту нагляду за додержанням законодавства  про працю (Держнаглядпраці).

    На засіданні підсумовано роботу Держнаглядпраці за І півріччя 2005 року щодо забезпечення наглядово-контрольних функцій із додержання законодавства про працю.

    „52 керівники підприємств втратили роботу (з ними розірвано контракти), проти 501-го керівника порушено кримінальні справи, загальний обсяг штрафів і інших адміністративних стягнень накладених протягом цього часу державними інспекторами праці сягає більше 2 млн. грн.”, - повідомив міністр праці та соціальної політики В’ячеслав Кириленко.

    За словами міністра, за перше півріччя на підприємствах боржниках державними інспекторами праці проведено близько 10 тисяч перевірок на більш ніж 7 тис підприємствах.

    Під час наради міністр наголосив на необхідності залучення найманих працівників до перевірок щодо дотримання трудового законодавства. В’ячеслав Кириленко повідомив, що „відповідний проект постанови уряду розглядається зацікавленими міністерствами і найближчим часом буде внесений до Кабінету Міністрів України”.

    Міністр наголосив на необхідності збільшення кількості інспекторів. „Ми змушені констатувати той факт, що один державний інспектор зараз перевіряє більше ніж 3900 роботодавців. Це велике навантаження, і потрібно враховувати те, що з кожним місяцем у нас збільшується кількість суб’єктів підприємницької діяльності, які використовують найману працю”, - зазначив міністр.

    Инф. Мінпроці та соцполітики

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.