• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Працівників міліції забезпечать житлом

    Опубликовано: 2005-07-28 12:25:00

    Не можна вести мову про забезпечення соціальних гарантій  працівниками правоохоронних органів без  надання житла. Один два, навіть сотні  будинків сьогодні не здатні вирішити накопичувану  роками проблему житлового дефіциту. Особливо її відчувають сьогодні працівники міліції. Виснажлива праця, порівняно невисокі на фоні росту цін зарплати  потребують допомоги багатьом сім’ям у вирішенні житлової проблеми з боку держави. Адже не секрет, що більшість правоохоронців, особливо тих, що працюють „на землі”, або зовсім не мають житла, або ж роками вичікують у черзі на бодай хоч якусь власну квартиру.

    Саме тому в МВС України відбулася ініційована керівництвом міністерства внутрішніх справ  зустріч на рівні заступників міністрів  та керівників підрозділів,  відповідальних за  будівництво житла   силового блоку держави.  Зокрема  у ній взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони, Служби безпеки України, Міністерства з надзвичайних ситуацій, Прикордонних  та Внутрішніх військ. На зустріч прибули також  представники    міністерства праці та соціальної політики.

    Спільно представники міністерств обговорювали питання об’єднання зусиль   у вирішенні   однієї з найважливіших соціальних проблем  - забезпечення житлом своїх працівників. А  для   відпрацювання   спільних дій за згодою всіх присутніх було утворено координаційну раду, до якої увійшли заступники міністрів силових відомств України,  відповідальні  за   житлове   забезпечення  працівників  МВС, МО, СБУ, МНС, Прикордонних та Внутрішніх військ.

    З ініціативи  заступника міністра внутрішніх справ Лідії  Поречкіної для  вироблення спільної тактики  та координації дій  під час наради створено робочу групу, яка відпрацює  конкретні пропозиції кожного відомства зі згаданих проблем і підготує узагальнений пакет документів, необхідних для розгляду питання в комітетах Верховної ради, Кабінеті Міністрів, а також  проект відповідного указу Президента.

    Координаційна рада  на своєму першому засіданні ухвалила рішення   про проведення   подібних робочих зустрічей   не рідше одного разу на місяць. На сьогоднішньому засіданні також було визначено перелік  питань, які необхідно відпрацювати  до наступної зустрічі. А мова йде про широкий спектр житлового будівництва із залученням вже існуючих проектів та програм , зокрема Міністерства праці та соціальної політики та Міністерства у справах сім’ї та молоді для забезпечення   житлом молодих спеціалістів.

    А  задля зрушення з мертвої точки  житлової проблеми, - наголосила заступник міністра внутрішніх справ Лідія Поречкіна, -  уже в найближчій перспективі,  вкрай необхідно внести   зміни  до законодавства України,  якими б регулювалися питання  соціального та службового житла. Серед першочергових заходів – також узгодження нормативів Держбуду щодо опосередкованої   вартості  одного  квадратного метра споруджуваного   житла із ринковою ціною на житло.

    Після зведення пропозицій усіх силових відомств  розроблятимуться  колегіально  спільні пропозиції для внесення   їх до проекту бюджету    на наступний  рік, з метою виділення  коштів для реалізації житлових програм.

    Галина Даниленко

    Департамент зв’язків з громадськістю МВС України.     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.