• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міносвіти та Мінпраці підписали угоду про співробітництво

    Опубликовано: 2005-07-27 14:02:00

    Сьогодні на ринку праці та ринку освітніх послуг є чимало проблем, над вирішенням яких працюють і Міністерство освіти і науки, і Міністерство праці та соціальної політики, і роботодавці України. Але єдності в цій роботі не було.

    З метою сприяння узгодженню потреб ринку праці та ринку освітніх послуг, забезпеченню підприємств, установ та організацій кваліфікованими кадрами підписано довгострокову угоду про співпрацю обох міністерств, яка передбачає цілу низку спільних заходів. 

    Міністерства проведуть заходи із залученням вищих та професійно-технічних навчальних закладів, служб зайнятості, роботодавців, студентів та учнів з питань розв’язання проблем працевлаштування молоді, насамперед інвалідів.

    По всіх регіонах проводитиметься моніторинг використання праці випускників навчальних закладів 2005 року в професійному і кваліфікаційному розрізі та моніторинг поточної потреби в кадрах, надлишкових професій на ринку праці. Результати моніторингу враховуватимуться під час формування державного замовлення на наступний рік на підготовку кадрів у ВНЗ та ПТНЗ з урахуванням регіональних, галузевих та загальнодержавних потреб.

    Буде створено систему маркетингових досліджень якості професійної     підготовки та працевлаштування випускників навчальних закладів . Служби зайнятості повинні забезпечити індивідуальний підхід до надання профорієнтаційних послуг молоді. Існуючі проблеми обумовлюють необхідність активізувати профорієнтаційну роботу в навчальних закладах України.

    Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.