• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обрано нового директора Виконавчої дирекції Фонду соцстраху з тимчасової втрати працездатності

    Опубликовано: 2005-07-27 09:20:00

     26 липня за участі міністра праці та соціальної  політики В’ячеслава Кириленка відбулося засідання  правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Під час засідання Правління було обрано нового  директора виконавчої Дирекції Фонду. Ним став Андрій Міщенко, співробітник головного управління стратегії реформування соціальних відносин Секретаріату Кабінету Міністрів України.   Правління Фонду підтримало його кандидатуру одноголосно. 

    За словами В’ячеслава Кириленка „наведення ладу в системі соціального страхування стало одним з головних пріоритетів діяльності нашого Міністерства у першому півріччі. З цією метою здійснено зміни у керівництві всіх страхових Фондів (крім Пенсійного фонду), переглянуто їх бюджети, як у частині доходів, так і в частині зменшення адміністративних  видатків”. „На жаль, в керівництві страхових фондів існували „групи за інтересами”, діяльність яких призвела до нераціональних витрат, а то й прямих зловживань. Відповідні факти виявлені КРУ, Генеральною прокуратурою і докладно обговорювалися на нараді за участю Президента України 23 червня”, - зазначив міністр. 

    „Наша позиція полягає в тому, що держава має посилити контроль за діяльністю страхових фондів. Відтепер участь державної сторони в управлінні соціальним страхуванням є не номінальною, а реальною, і ми нікому більше не дозволимо перетворити страхові фонди в приватні чи корпоративні структури – вони працюватимуть в інтересах усього суспільства”, - наголосив В’ячеслав Кириленко. 

    Також Правління Фонду обрало нового голову Правління Фонду, представника профспілкової сторони, голову Центрального комітету профспілок освіти та науки  Леоніда Сачкова.  (Голову Правління обирають на однорічний термін. Головування здійснюється всіма сторонами соціального партнерства почергово).

    Мінпроці та соцполітики

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.