• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нове підвищення заробітної плати освітянам

    Опубликовано: 2005-07-26 10:20:00

    З 1 вересня планується чергове підвищення заробітної плати освітянам. Про це 22-го липня в Сумах повідомив міністр освіти та науки України Станіслав Ніколаєнко. 

     С.Ніколаєнко на зустрічі з освітянами області сказав: “Вчителі без категорії з 1 вересня отримуватимуть 660 гривень на місяць, вчителі І категорії – 795 грн., професори – 1922 грн.”.

    Таким чином, зазначив він, “освітяни випереджатимуть медиків за показником суми зарплати на 130-140 гривень”.

    При цьому міністр розповів, що “для вирішення проблемних питань у регіони з центру буде направлена централізована дотація на загальну суму 700 млн. грн., в тому числі 12-15 мільйонів – на Сумщину”. Допомога буде надана згідно з указом Президента України Віктора Ющенка про підтримку освіти, який вийшов 4 липня, і піде на оплату комунальних послуг, придбання житла молодим учителям у сільській місцевості тощо.

    С.Ніколаєнко зазначив, що виступає за те, щоб молоді вчителі у сільській місцевості, де сьогодні на посадах є вакансії, отримували на першому робочому місці підйомні у сумі 1-2 тис. грн., а також щоб з 1 січня наступного року відновили роботу школи молодого педагога. 

    Також міністр пообіцяв, що найближчим часом через казначейські органи в Україні буде вирішено питання виплати освітянам відпускних, адже на сьогодні в державі 2,5-3% освітян їх не одержали, в тому числі в чотирьох районах Сумської області.

    Міністр наголосив, що в Україні йде жорстка боротьба з хабарництвом у навчальних закладах, і з початку року вже 300 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності. “Батьки, який смисл іти по кримінальному шляху?”, - запитав С.Ніколаєнко.

    Освітній портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.