• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова правління НАК “Нафтогаз України” провів переговори з заступником міністра нафти Ірану

    Опубликовано: 2005-07-25 16:23:00

    24 липня 2005 року в Тегерані відбулися переговори голови правління НАК “Нафтогаз України” Олексія Івченка із заступником міністра нафти Ісламської Республіки Іран Саєдом Мохаммадом Хаді Нежад Хосейніяном. У ході переговорів Олексій Івченко поінформував свого іранського колегу про наявні широкі можливості України в сфері розвідки, видобування та транзиту енергоносіїв і відзначив, що в даний час НАК „Нафтогаз України” посідає друге місце в Європі за потужністю газотранспортних систем та є лідером їх надійності.

    Олексій Івченко наголосив на наявності значних невикористаних державних резервів двостороннього співробітництва у сфері енергоносіїв між країнами та відзначив, що Україна має всі необхідні технічні й економічні можливості для спільної з Іраном реалізації масштабних проектів у нафтогазовій сфері вже в найближчому майбутньому. Зокрема, найперспективнішим спільним проектом Олексій Івченко назвав будівництво транзитного газопроводу з Ірану до Західної Європи та запропонував розглянути два маршрути будівництва: Іран-Вірменія-Грузія-Росія-Україна-Європа та Іран-Вірменія-Грузія-Чорне море-Україна-Європа.

    Окрім цього, українською стороною було запропоновано на даному етапі розпочати підготовку до реалізації одного з варіантів проекту у двосторонньому форматі з подальшим залученням представників інших зацікавлених сторін. Сторони дійшли згоди щодо необхідності створення експертних груп з метою визначення всіх економічних та технічних аспектів майбутнього будівництва.

    У свою чергу Саєд Мохаммад Хаді Нежад Хосейніян високо оцінив можливості української сторони у сфері розвідки, видобування та транзиту енергоносіїв та підтримав пропозицію Олексія Івченка розпочати підготовку до реалізації проекту.

    За результатами зустрічі був підписаний Меморандум про взаєморозуміння з питань співробітництва між Міністерством палива та енергетики України та Міністерством нафти Ісламської Республіки Іран, який передбачає проведення до кінця вересня цього року п‘ятисторонньої зустрічі в рамках підготовки до реалізації одного з варіантів проекту транспортування іранського газу, створення експертних груп, обмін відповідною інформацією щодо проекту та визначення повноважень компаній, які братимуть участь в його реалізації. Визначено обсяг газу для постачання в Україну та в інші держави Європи.

    В рамках візиту також відбулася зустріч голови правління НАК “Нафтогаз України” Олексія Івченка з Міністром нафти Ірану Біжаном Намдаром Зангяне, в ході якої сторони висловили задоволення розвитком співробітництва між двома країнами в нафтогазовій галузі та результатами  переговорів.

    Прес-центр

    НАК “Нафтогаз України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.