• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Луганській області планують погасити борги по зарплаті до вересня

    Опубликовано: 2005-07-25 09:30:00

    Забезпечити погашення заборгованостей по зарплаті до вересня – таку задачу ставить перед місцевими органами влади Луганська облдержадміністрація. Заступник голови облдержадміністрації Зиновій Гузар провів вчора засідання комісії по своєчасній виплаті зарплати і інших соціальних платежів. В ході засідання він поставив вимогу до керівників Лутугинської, Новоайдарської райдержадміністрацій, а також до керівників Стаханова і Сєверодонецька посилити відповідальність підприємств-боржників. «Щоб навчити жити людей згідно із законом, а не «за поняттями», потрібно показати їм, як цей закон діє», - зазначив Зиновій Гузар. Тому єдиним ефективним і законним важелем впливу він вважає збудження кримінальних справ проти керівників підприємств, де не виплачується зарплата. Від мерів і глав районів він запросив щомісячний звіт про кількість поданих в прокуратуру клопотань щодо збудження справ і кількість відкритих за поданими матеріалами справ.

     Керівники Стаханова, Сєверодонецька, Лутугіне і Новоайдара були викликані на комісію, бо в цих регіонах сформувалася найбільша заборгованість по виплаті заробітної плати. Так, в Новоайдарському районі борги по зарплаті на початок липня складають 648 тис. грн. і виросли за останні півроку уполовину. В Сєверодонецьку – 4,6 млн. грн., але поступово зменшуються і до осені будуть повністю ліквідовані. В Стаханові загальний борг складає на початок липня 6,5 млн. грн. і виріс за останні півроку удвічі. Борги по Лутугинському району сьогодні досягли 7,1 млн. грн. і з початку року виросли в 5 разів.

    У зв’язку з цим Зиновій Гузар має намір клопотати перед головою облдержадміністрації Олексієм Даніловим щодо винесення посадового стягнення голові Лутугинської райдержадміністрації Григорію Пригебі.  

    «З порушеннями закону розбиратиметься прокуратура, а найближчі дії обласної адміністрації – звернутися з листом в Кабінет Міністрів України, в якому показати і обґрунтувати цифри для внесення до держбюджету 2006 року додаткових коштів на рішення проблеми боргів із зарплати», – заявив Зиновій Гузар.

    Заступник губернатора також звернув увагу місцевих керівників на термінову необхідність привести житлово-комунальні тарифи у відповідність з витратами на їх виробництво і надання. Він назвав абсолютно недостатньою роз’яснювальну роботу з населенням і доручив надати людям порівняльну вичерпну інформацію зі всіма даними по структурі кожного з тарифів, рівню комунальної плати і зарплати в різних регіонах України. У вигляді одного з методів боротьби із злісними неплатниками планується в місцевих ЗМІ впровадити постійні рубрики, де регулярно будуть оприлюднюватися їх прізвища і суми комунальних боргів.

    Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.