• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Хмельницькій області проведено 800 перевірок з дотримання графіку погашення заборгованості

    Опубликовано: 2005-07-21 16:38:00

    Голова облдержадміністрації Іван Гладуняк тримає під особистим контролем роботу, спрямовану на своєчасну виплату та ліквідацію боргів по зарплаті. Як повідомив начальник Головного облуправління праці та соціального захисту населення Роман Білик, його підрозділ тісно співпрацює з облуправліннями, райдержадміністраціями, міськвиконкомами, профспілками, підприємствами та організаціями області. Постійно ведеться моніторинг, розроблено графіки погашення забор­гованості зарплати по кожному підприємству-боржнику, виконання яких контролюється.

    З початку року, зокрема, проведено 9 виїзних засідань обласної комісії з питань сприяння забезпеченню погашення зарплатних боргів. У липні таке засідання заплановано провести в Шепетівському районі.

    У результаті майже 800 перевірок терінспекцією праці передано до суду 421 протокол про адмінправопорушення, видано 275 постанов про притягнення порушників до адмінвідповідальності, накладено штрафні санкції на суму понад 75 тисяч гривень, порушено 66 кримінальних справ. Борги по зарплаті станом на 1 липня поточного року склали 69 млн. гривень. У структурі боргу майже 48% його дають економічно активні підприємства, близько 36% – підприємства-банкрути, а 16% - підприємства, економічно неактивні. Борги працівникам сільгосппідприємств перевищують 50 млн. гривень.  

    Така ситуація не може задовільнити керівництво області. Тому голова облдержадміністрації Іван Гладуняк вимагає посилення роботи, спрямованої на покращення ситуації та викорінення такого ганебного явища, як борги по заробітній платі.

    Урядовий Портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.