• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «УДАР Віталія Кличка» заручився підтримкою правлячої партії Німеччини

    Опубликовано: 2011-01-25 16:50:55

    24 січня завершився перший день візиту лідера партії «УДАР» Віталія Кличка до Берліну в рамках програми «Німецько-український політичний діалог».

    Протягом дня Віталій Кличко та представники партії «Український Демократичний Альянс за Реформи» провели низку зустрічей із німецькими політиками. Темами для обговорення стали питання співпраці між двома країнами, перспективи європейської інтеграції України та можливі перепони на шляху до ЄС.

    «Сьогодні у німецькому політичному істеблішменті одностайно визнають культурну та ментальну близькість України до Європи. Водночас головною умовою для зближення України і Євросоюзу тут вважають збереження демократичного шляху розвитку для України. Адже не можна говорити про європейський вибір, коли в країні фактично посилюється авторитарний режим, згортаються демократичні права та свободи, переслідуються політичні опоненти», – зазначив Віталій Кличко.

    У свою чергу європейські політики підкреслили, що в Україні успішними будуть лише ті політичні сили, які спираються на демократичні цінності та зможуть об’єднати довкола них усе суспільство.

    «Не секрет, що у Німеччині є певне розчарування діями тих українських демократичних сил, які не змогли використати свій шанс і витратили багато часу на конфлікти, а не на конструктивну роботу на користь суспільства. Разом з тим ми бачимо, що вже зараз в Україні заявляються нові політичні сили, які зможуть реалізувати в країні європейські реформи. «УДАР» – одна з таких сил, тож Фонд Конрада Аденауера зацікавлений у подальшій співпраці з партією», – запевнив директор фонду, колишній депутат Європарламенту Ганс-Герт Петтерінг на зустрічі з Віталієм Кличком.

    Перспективам діалогу між політичними партіями двох країн була присвячена зустріч лідера партії «УДАР» із заступником голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Андреасом Шоккенхофом.

    Пан Шоккенхоф зазначив, що для правлячої політичної партії Німеччини – Християнсько-демократичного союзу – вкрай важливо бачити на українській політичній арені нових надійних партнерів, які б серйозно ставилися до реалізації європейських стандартів у політиці. «У цьому сенсі партія «УДАР» виглядає для нас як перспективний і довготривалий партнер. Наш досвід та спільні програми, які ми зможемо втілити вже найближчим часом, стануть у нагоді у подальшій роботі партії, у тому числі – під час майбутньої парламентської кампанії», –  зазначив політик.

    Цього ж дня Віталій Кличко провів зустрічі з держсекретарем Міністерства зовнішніх справ ФРН Вольфом-Рутартом Борном та віце-президентом парламенту Берліна Уве Леманом-Браунсом.

    25 січня представники «УДАРу» продовжать політичні консультації – з генеральним секретарем ХДС Германом Грьое та зовнішньополітичними експертами партії. Заплановано також візит Віталія Кличка до Відомства Федерального канцлера Німеччини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.