• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нарада щодо спрощення реєстраційної процедури для суб'єктів підприємництва

    Опубликовано: 2005-07-15 19:45:29
    Хід виконання Указу Президента щодо спрощення реєстраційної процедури для суб'єктів підприємництва розглядався сьогодні на селекторній нараді під головуванням першого віце-прем'єр-міністра Анатолія Кінаха.

    Як зазначив Анатолій Кінах, з 677 органів, які здійснюють державну реєстрацію, офіси за принципом "єдиного вікна" вже створені в 628, що становить 92% від загальної кількості. 20 областей завдання виконали. Найгірша ситуація в Автономній республіці Крим, Хмельницькій, Рівненській, Донецькій областях, де рівень виконання становить 65-75%. Керівники цих регіонів запевнили, що найближчим часом "єдині вікна" запрацюють у всіх реєстраційних органах.

    Другим питанням розглядався стан перегляду регуляторних актів, які перешкоджають розвитку підприємництва. За даними Держкомпідприємництва, загальна кількість регуляторних актів, що переглядатимуться, становить 2952. Робочі групи при райдержадміністраціях переглянуть 997 актів.

    Проте, зазначив Анатолій Кінах, виконання Указу Президента міністерствами та відомствами забезпечується гірше, ніж територіальними органами. Недостатня увага приділяється, зокрема, в Міністерстві охорони здоров'я, Міністерстві культури і туризму, Міністерстві освіти і науки. Анатолій Кінах нагадав про персональну відповідальність керівників за виконання поставлених завдань у зазначені терміни. Разом з тим, Верховна Рада України не завершила роботу над законопроектом "Про дозвільну систему", що дало б можливість скасувати 1200-1300 дозвільних регуляторних актів, зазначив Анатолій Кінах.

    Источник УрядовийПортал e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.