• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд розпочинає погашення заборгованості освітянам

    Опубликовано: 2005-07-15 13:44:59
    Віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних та соціальних питань Микола Томенко повідомив, що Уряд під час вчорашнього засідання затвердив постанову про порядок погашення заборгованості державного бюджету працівникам педагогічних і науково-педагогічних навчальних закладів та установ освіти, передбачених статтею 57 Закону України “Про освіту”.

    Зокрема, в документі визначений механізм погашення заборгованості з виплати надбавок за вислугу років та допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки освітянам, які працювали у період з січня 1997 по серпень 2002 року.

    Микола Томенко зазначив, що, за законом, погашення кредиторської заборгованості держбюджету має відбуватися протягом п'яти років. Тому вже в цьому році Уряд разом з системою місцевого самоврядування розпочне виплату 5-ї частини заборгованості, і на це у Державному бюджеті України на 2005 рік передбачено 659,1 мільйон гривень (127,9 млн. грн. – державний бюджет, 531,2 млн. грн. – місцеві бюджети). За словами віце-прем'єр-міністра, „Уряд активно працюватиме, щоб знайти можливість виплатити заборговані працівникам освіти кошти протягом двох-трьох років, а не п'яти, як це передбачено законом”.

    Источник УрядовийПортал e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.