• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Сумах відкрито єдиний офіс з видачі дозвільних документів підприємцям

    Опубликовано: 2005-07-15 16:51:30
    Суми є п'ятим обласним центром, де підприємці отримуватимуть дозволи за спрощеною процедурою. Під час прес-конференції заступник Директора регіональної місії USAID в Україні, Молдові та Білорусі Керен Гіллард зазначила, що відкриття єдиного дозвільного офісу (ЄО) є допомогою USAID не тільки владі та підприємцям міста, але й Президентові України Віктору Ющенку виконати свою обіцянку щодо того, що Сумська область повинна стати зразковою у справі розвитку підприємницького середовища.

    К.Гіллард розповіла, що в Україні близько 120 міст охоплено програмою по реєстрації підприємців за методологією проекту BIZPRO, а за кілька днів у 23 областях діятимуть вже 35 ЄО. “Подібні офіси сьогодні-завтра відкриються ще у Прилуках, Коростені, Конотопі та інших містах”, - повідомила К.Гіллард.

    Голова Сумської облдержадміністрації Микола Лаврик у свою чергу запевнив присутніх у тому, що він не сумнівається: “з тим завданням, яке поставив Президент, область впорається і Сумщина буде передовим регіоном по впровадженню сучасних дозвільних процедур, адже й у Програмі першочергових дій облдержадміністрації серед чільних пунктів значиться створення сприятливого середовища та умов для ведення бізнес, а досвід Сумської області буде використовуватись по всій країні”.

    Присутня на прес-конференції народний депутат України, голова Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Ксенія Ляпіна назвала відкриття ЄО у Сумах “непересічною подією”, яка надалі буде дослідним зразком для інших обласних центрів. Крім того, К.Ляпіна зауважила, що практика роботи ЄО є “дороговказом, щоб коригувати законодавство, адже спочатку повинна бути практика, а вже потім – закон”.

    Подібної думки притримувався на прес-конференції і заступник голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Сергій Іголкін, який сказав: “Українське законодавство поки що не зовсім відповідає новим дозвільним процедурам, але вже восени Верховна Рада повинна почати працювати у цьому напрямку”.

    Заступник міського голови Сум Борис Коган розповів, що відтепер близько 14 тисяч приватних підприємців та 7 тисяч підприємств – юридичних осіб обласного центру мають можливість скористатися послугами єдиного дозвільного офісу. Раніше у Сумах налічувалося близько 40 служб і відомств, що видають різні дозволи. Відкриття ЄО обійшлося міському бюджету у 30 тисяч гривень, ще 10 тис.грн. надали підприємці обласного центру, а все обладнання – п'ять комп'ютерів, ксерокс, принтер, ліцензійне програмне забезпечення і т.ін. на загальну суму 36 тис.грн. у рамках технічної допомоги виділив проект BIZPRO. За його словами, працюватиме ЄО щодня, крім вихідних. В офісі прийматимуть підприємців 7-9 представників дозвільних служб та два адміністратори ЄО.

    У прес-конференції також взяли участь директор офісу економічного розвитку USAID Гері Ліндер та директор проекту BIZPRO в Україні, Молдові та Білорусі Патрік Рейдер.

    Источник УрядовийПортал e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.