• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Масові вирубки лісу - в ефірі

    Опубликовано: 2005-07-15 08:27:46
    Гострий 15-хвилинний репортаж про найвіддаленіший куток на Закарпатті – Усть-Чорнявський кущ Тячівського району, який чи ненайбільше постраждав від повеней 1998 та 2001 років - в другій серії циклу телепрограм „З життя лісу” о 13.15 в п'ятницю, 15 липня в ефірі "5" каналу.

    Нагадаємо: 4 липня в ефірі “5" каналу вийшла в ефір перша серія з нового циклу телепрограм “З життя лісу”. “Лісовий” цикл складається з 8 телепрограм тривалістю по 15 хвилин кожна. Усе про український ліс – від його таємниць до проблем - упродовж двох місяців двічі на тиждень (понеділок о 14.15 та п'ятницю о 13.15). Співавторка цього телевізійного проекту, журналістка зі Львова Ганна Гопко у коментарі повідомила, що телецикл дасть конкретні відповіді на гострі питання: чи гріхи тільки старої влади заважають вільно дихати українському лісу? Хто піклується про український ліс, а хто заробляє на дорогій сировині? Чому не у всіх областях існує необхідна заборона на вивіз круглого лісу? Яким буде майбутнє українських лісів? Ліс та українська економіка – чи поєднувані їх інтереси? Чи побачать нащадки 200-літні дуби, котрі активно вирубують на Львівщині? Також у програмах про ліс глядачам розкажуть все про нове законодавство, пов'язане з лісами, а саме про новий Лісовий кодекс України.

    „Наша знімальна група проїхала від Карпат до Криму. Результат нашої роботи - гострі репортажі з диких гір, журналістські розслідування, конфлікти між захисниками природи та тими, що продають ліс, по-варварськи вирубують, та владою, - розповіла Ганна Гопко. - З українським лісом тісно пов'язана доля тисяч людей, котрі живуть в горах, на Поліссі, на Черкащині. Для них ліс – це не просто ресурс, це частина нашої етнокультури. Без лісу Україна була б іншою, як і ментальність людей. Як свідчать історичні документи, ще в XV-XVI ст. ліси вкривали 40 % території України. Зараз наших лісів стало вдвоє менше. Тоді як український ліс – це майбутнє, тому що завдяки лісу в Україні народяться нові Руслани, котрим десь треба буде знімати “дикі танці”.

    Перша серія телевізійного циклу розповіла про те, чим не може похвалитися Європа, – буковими пралісами, площею 9 тис. га, що на Закарпатті, а також про те, хто, як і чому вирубує унікальні двохсотлітні дерева. Проблемний телевізійний проект журналісти громадської організації WETI підотували за фінансової підтримки швейцарського Бюро розвитку та співробітництва.

    Источник Derevo.info e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.