• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські вчителі отримали можливість ефективним та зручним чином підвищити власну кваліфікацію з адміністрування комп'ютерного класу школи

    Опубликовано: 2005-07-14 13:26:55
    Беручи до уваги важливу роль інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) в отриманні сучасної якісної освіти Міністерство освіти і науки України активно працює у напрямку їхнього впровадження у навчально-виховний процес, що включає: постачання комп'ютерної техніки до навчальних закладів, під'єднання їх до мережі Інтернет, розробка та впровадження електронних підручників тощо.

    В той же час для того щоб комп'ютерна техніка та програмні засоби працювали в школі належним чином, вчителям (в більшості випадків що викладають інформатику) доводиться брати на себе зовсім не властиві їм функції системного адміністратора мережі. Проте складність цієї роботи потребує глибоких професійних знань із ІКТ, що не є предметом достатнього вивчення при підготовці вчителів у ВНЗ. Розрахунок на консультаційну допомогу фахівців у галузі комп'ютерної техніки не вирішує проблеми, оскільки бюджетами шкіл не передбачено оплату таких робіт, а у сільській місцевості взагалі неможливо знайти таких фахівців. Таким чином, перед переважною більшістю вчителів, що викладають інформатику, стоїть нагальна проблема освоєння нової спеціальності системного адміністратора, причому без відриву від навчального процесу. Науково-методичний центр організації розробки та виробництва засобів навчання МОН України спільно з Національним технічним університетом України "Київський політехнічний інститут" (Український інститут інформаційних технологій в освіті) та Microsoft було розроблено та впроваджено для вчителів дистанційний курс "Адміністратор" із інтерактивним підручником-довідником. Даний курс мас на меті підтримку вчителів, яким доводиться займатися технологічним супроводженням комп'ютерного класу. Він спрямований на систематизацію й поглиблення знань вчителів щодо практичного обслуговування комп'ютерної техніки, телекомунікаційного обладнання і системного адміністрування локальної мережі. В рамках програми "Партнерство в навчанні" вчителі мають можливість навчатись за цим курсом безкоштовно. Курс <Адміністратор> є першим в Україні дистанційним курсом для вчителів і має дуже позитивну оцінку освітян. До липня 2005 року навчання за ним пройшли 115 вчителів із різних регіонів України. В наступному навчальному році планується масове залучення вчителів до навчання за курсом.

    Источник Mon.gov.ua e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.