• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Культурологія стає дедалі популярнішою серед абітурієнтів

    Опубликовано: 2005-07-12 20:35:48
    Стрімко зріс конкурс на спеціальність "Культурологія" у Національному університеті "Києво-Могилянська академія", випередивши такі традиційно престижні спеціальності як "Політологія", "Соціологія" та "Економічна теорія".

    Як повідомляє УНІАН, на одне місце за спеціальністю "Культурологія" цього року претендувало 14,45 абітурієнтів, "Соціальна робота" - 10,15, "Фінанси" - 9,90, "Економічна теорія" - 9,61, "Політологія" - 9,08. Найвищий конкурс – 14,95 осіб на місце, як і торік, зафіксований на спеціальність "Правознавство", найнижчий – "Хімія" та "Фізика" - 3,38 та 4 особи на місце відповідно.

    Як стверджує президент Києво-Могилянської академії Вячеслав БРЮХОВЕЦЬКИЙ, таке явище свідчить про перенасичення ринку праці правниками, економістами, фінансистами на фоні зростання духовного потенціалу нації. За його словами, цього року спостерігався також найвищий за всю історію НаУКМА конкурс на спеціальність "Українська мова та література". "Я передбачаю, що через кілька років збільшиться конкурс на природничі науки", - заявив БРЮХОВЕЦЬКИЙ.

    Всього до приймальної комісії НаУКМА було подано 3 тисячі 596 заяв, що на тисячу більше, ніж минулого року. Середній конкурс становив 8,48 осіб на одне місце. Відбір проводився за результатами вступного анонімного тестування. Перевірка результатів проходила за допомогою спеціального комп‘ютерного обладнання (близько 2 тисяч робіт перевіряється протягом 4 годин). 10 липня відбулося 14-те вступне тестування. Студентами НаУКМА за результатами тестування стали 424 особи. Інф. УНІАН e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.