• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У цьому році проведуть космічний моніторинг 60% території лісового фонду Росії

    Опубликовано: 2005-06-07 09:50:23
    Федеральне агентство лісового господарства (Рослісгосп) проведе в 2005 році космічний моніторинг 60% території лісового фонду Росії, повідомила у понеділок прес-служба Мінприроди РФ з посиланням на керівника Рослісгоспу Валерія Рощупкіна.

    За його словами, Рослісгосп приступив до створення великомасштабної системи космічного моніторингу земель лісового фонду з метою виявлення порушень лісового законодавства, у тому числі і незаконних рубок.

    "У 2005 році об'єктом такого моніторингу стане 60% території лісового фонду країни, а в 2006 році Рослісгосп планує контролювати всю територію, на якій здійснюються рубки головного користування", - сказав Рощупкін на міжурядовій конференції країн Європи і Північної Азії у понеділок в Москві.

    Не менш перспективним, на його думку, напрямом в боротьбі з нелегальними рубками є контроль за транспортуванням деревини. Рослісгосп вже приступив до створення системи, яка дозволить відстежувати всі партії деревини від місця рубки до надходження споживачу.

    Рощупкін підкреслив, що проблема підвищення керованості і прозорості природокористування, зокрема у сфері лісових ресурсів, поставлені керівництвом країни в число найбільш пріоритетних завдань.

    "Уряд РФ чудово усвідомлює масштаби і складність проблеми незаконних лісозаготівель, їх негативні економічні, екологічні і соціальні наслідки для країни і тому вже здійснює серйозні заходи по вдосконаленню лісового, цивільного, податкового, митного законодавства і механізмів його правозастосування", - заявив керівник Рослісгоспу.

    За його словами, ключовим документом для вирішення цих проблем є нова редакція Лісового кодексу, прийнята Держдумою в першому читанні.

    "Ухвалення нового кодексу дозволить ефективніше здійснювати управління лісами, розмежувати повноваження між федеральними органами управління лісовим господарством і суб'єктами Російської Федерації, підвищити відповідальність лісокористувачів", - рахує Рощупкін.

    Источник derevo.info e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.