• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Казахстан: Причина 50 % лісових пожеж - умисні підпали

    Опубликовано: 2005-06-07 20:38:14
    З приходом весни лісостепові і тайгові пожежі стають справжнім стихійним лихом. Ще не всюди розтанув сніг, і просохла земля, а в лісах Східного Казахстану вже було зафіксовано 20 пожеж. За даними фахівців, 50% всіх лісових пожеж - це природний чинник, загоряння походять від грозових розрядів і блискавок. 50%- це умисні підпали.

    Кримінальні справи по підпалах, як говорять поліцейські, практично ніколи не розкриваються, оскільки довести підпал фактично неможливо. Палити ліс вигідно - деревина, особливо цінні хвойні породи - це прибутковий браконьєрський промисел.

    Проте, підпалюючи лісостеп, люди не в силах згасити верхову пожежу, яка розповсюджується в лісі із швидкістю 70 км в годину і більш, знищуючи все на своєму шляху.

    Представники протипожежної служби, управління з НС і обласний оперативний загін лісової охорони провели сумісні навчання по запобіганню і гасінню лісостепових пожеж і пожеж в важкодоступних тайгових масивах.

    Як говорять спостерігачі, головна мета навчань досягнута - особовий і офіцерський склади пожежників, лісників і оперативний загін НС, а також вся протипожежна техніка довели готовність до пожеж.

    Источник derevo.info e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.