• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада вимагає створити нову групу експертів ВТО щодо антидемпінгової процедури США відносно імпорту канадської деревини м'яких порід

    Опубликовано: 2005-06-01 13:33:07
    Міністр міжнародної торгівлі Канади Дж. Пітерсон заявив, що 19 травня цього року Канада вимагає створити нову групу експертів ВТО щодо антидемпінгової процедури США відносно імпорту канадської деревини м'яких порід.

    Раніше (31 серпня 2004 року) група експертів ВТО винесла ухвалу про визнання неправомірним використання владою США методу «обнулення» при розрахунку ставок антидемпінгових мит на цю групу товарів і рекомендувала привести методологію розрахунків у відповідності нормами ВТО.

    У відповідь на це Міністерство торгівлі США 19 квітня 2005 року опублікувало переглянуте рішення по антидемпінгу, при розрахунку якого була використана нова методологія розрахунку мит, заснована, проте, все на тому ж принципі «обнулення».

    В результаті, середня ставка антидемпінгових мит зросла з 8,43 до 11,54%. На думку канадців, новий розрахунок також не відповідає нормам ВТО.

    Одночасно Канада просить дозвіл на застосування у відповідь заходів проти США у розмірі 400 млн. кан. дол., які можуть бути введені в дію тільки після рішення ВТО.

    Источник Derevo.info e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.