• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Робота слідчих підрозділів податкової міліції по боротьбі зі злочинністю у сфері оподаткування

    Опубликовано: 2005-05-30 15:25:28
    Слідчим відділом податкової міліції ДПА у Закарпатській області порушена кримінальна справа відносно головного бухгалтера ТОВ „Сад” за ознаками злочину передбаченого статтею 212 частиною 3 КК України (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів в особливо великих розмірах). З матеріалів кримінальної справи вбачається, що головний бухгалтер ТОВ “Сад” протягом 2004 року при проведенні фінансово-господарської діяльності підприємства умисно ухилилась від сплати податку на додану вартість в сумі 317 тис. грн. шляхом заниження об'єктів оподаткування по податку на додану вартість при реалізації товарно-матеріальних цінностей іншим підприємствам. В ході розслідування кримінальної справи, слідчим відділом податкової міліції у Закарпатській області, було відшкодовано збитки завдані державі у сумі 120 тис.грн. Досудове слідство по справі триває.

    Слідчим відділом податкової міліції ДПА у Полтавській області закінчено досудове слідство та направлено до суду кримінальну справу порушену відносно З., за ознаками злочину, передбаченого статтею 212 КК України.

    В ході досудового слідства встановлено, що З., будучи приватним підприємцем та здійснюючи підприємницьку діяльність, основними видами якої були виробництво, реалізація та ремонт комп'ютерів, оптова торгівля паливом, в період з 2000 по 2003 рік умисно ухилився від сплати податків шляхом не відображення в деклараціях про доходи реальних результатів підприємницької діяльності від продажу товарів, в результаті чого умисно не сплатив прибутковий податок та податок на додану вартість на загальну суму 180 тис.грн.

    Вироком суду З., визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ст.212 ч.3 КК України і призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю на строк 2 роки, із звільненням від відбуття призначеного йому покарання, якщо він протягом іспитового терміну 3 роки не скоїть нового злочину. Цивільний позов Кременчуцької ОДПІ Полтавської області задовольнити: стягнути з засудженого З., на користь держави прибутковий податок та податок на додану вартість у сумі 180 тис.грн. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.