• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • AIESEC мовить своє слово щодо розвитку соціальної відповідальності бізнесу

    Опубликовано: 2008-02-07 18:28:44

    Багато написано, сказано, спростовано щодо соціальної відповідальності бізнесу, але все ж таки, чому до цієї теми повертаються знову і знову?

     

    Чому відновлюються дискусійні клуби, відтворюється проблематика соціальної відповідальності бізнесу? Чому проводяться круглі столи та конференції, присвячені цій темі?

     

    Чому міжнародна молодіжна організація AIESEC організовує Круглий стіл щодо соціальної відповідальності бізнесу, який проходитиме 19 лютого у приміщенні Києво-Могилянської Бізнес-Школи?

     

    Тому що соціальна відповідальність бізнесу або, як її ще називають корпоративна соціальна відповідальність, – це не міфічне поняття, створене PR-менеджерами компаній. Це не ілюзія, яку провадять компанії зі світовими іменами для того, щоб замилити очі про свою діяльність.

     

    Соціальна відповідальність бізнесуце політика, яка свідомо і цілеспрямовано обирається компанією для того, щоб не просто існувати (отримувати прибуток), а зробити свій позитивний внесок у розвиток сучасного суспільства.

     

    Політика соціально відповідальної компанії передбачає такі групи впливу як: споживачів, співробітників, акціонерів, інвесторів, постачальників, громаду, ЗМІ, екологію та державу.

    Що розуміють під поняттям група впливу (або з англійської мови stakeholder)? Це ті групи, на які компанія має безпосередній вплив і з якими вона співпрацює.

     

    Наприклад, що стосується споживачів, то компанія повинна відповідати за якість товару, за незастосування генетично-модифікованих продуктів або використання попереджувального напису, який міститиме таку інформацію. Споживач повинен виказувати довіру до компанії, купуючи її продукцію, а в свою чергу компанія повинна відповідати за наслідки використання такої продукції.

     

    Якщо взяти до розгляду іншу групу впливу, таку як акціонери, то тут топ-менеджмент компанії повинен надавати істинну, вивірену, повну, неспотворену інформацію про поточний стан справ на компанії. Також важливим є момент проведення акціонерних зборів, тобто це передбачає  проведення зборів у зручний час та у зручному місці для обох сторін.

     

    Не розглядаючи далі детально усі групи впливу, стає зрозумілим, що компанія, яка починає проводити соціально відповідальну політику, повинна приділити значну увагу усім сторонам, які так чи інакше задіяні у її діяльності або підпадають під її вплив.

    Дехто може запитати, хіба не обов’язковими є дотримання якості товарів, надання прозорої інформації, ведення нешкідливої екологічної діяльності, відповідальності перед постачальниками? Хіба перелічені риси не є необхідними для компанії? 

     

    Так, ці моменти є незаперечними складовими для успішного розвитку бізнесу, але зараз потрібно по новому розставити акценти. Щоб це не були поодинокі випадки, а щоб це стало довготривалою політикою компанії, яка б гармонійно об’єднувала у єдиному напрямку всі необхідні елементи для досягнення цілей та місій компанії. 

     

    Міжнародна молодіжна організація AIESEC вносить свою частинку у будову фундаменту соціальної відповідальності бізнесу в Україні, організовуючи Круглий стіл на цю тему.

    Також увага буде приділена проблемі нестачі кадрів у цій сфері, проблемі формування освітніх осередків у вищих навчальних закладах, які б  надавали якісну освіту  з цієї проблематики.

     

    Круглий стіл відбудеться 19 лютого 2008 року у приміщенні Києво-Могилянської Бізнес-Школи.

     

    До співпраці запрошуються компанії, які прагнуть зробити внесок у розбудову соціально відповідального суспільства.

     

    Додаткову  інформацію можна знайти на сайті www.aiesec.kiev.ua або звернутися до Ірини Шейко, керівника проекту «Соціальна Відповідальність Бізнесу», 8 067 233 46 99, e-mail: ira.sheyko@aiesec.net.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.