• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту наказу ДПАУ про затвердження форми Розрахунку частини прибутку (доходу), що підлягає сплаті до Державного бюджету та порядку його складання

    Опубликовано: 2005-04-29 11:31:14
    Відповідно до статті 65 Закону України „Про Державний бюджет України на 2005 рік” (в редакції Закону України від 25 березня 2005 року №2505-ІУ) у 2005 році господарські організації: державні, казенні підприємства та їх об'єднання і дочірні підприємства, а також акціонерні, холдингові компанії та інші суб'єкти господарювання, у статутному фонді яких державі належить частка (акції, паї), та їх дочірні підприємства сплачують до загального фонду Державного бюджету частину прибутку (доходу) розраховану за результатами фінансово-господарської діяльності у 2004 році та щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2005 році, відповідно до розміру державної частки у їх статутних фондах у порядку та за нормативами встановленими Кабінетом Міністрів України.

    Порядок і нормативи відрахування господарськими організаціями до загального фонду Державного бюджету України частини прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності у 2004 році та щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2005 році, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 15 січня 2005 року №50 в редакції постанови КМУ від 28 лютого 2005 року №157. Пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2005 року №157 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 січня 2005р. №50” визначено, що частина прибутку (доходу), яка підлягає сплаті до загального фонду Державного бюджету розраховується господарськими організаціями відповідно до порядку, що встановлюється Державною податковою адміністрацією України.

    Відповідний проект наказу ДПА України «Про затвердження форми розрахунку частини прибутку (доходу), що підлягає сплаті до загального фонду Державного бюджету України за результатами фінансово- господарської діяльності у 2004 році та щоквартальної фінансово- господарської діяльності у 2005 році та порядку його складання» та аналіз регуляторного впливу цього акту розміщено на сайтах ДПА України (www.sta.gov.ua) в розділі „Проекти нормативно-правових актів” та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.business-rada.kmu.org.ua, www.rp.org.ua).

    Розрахунок частини прибутку (доходу), що підлягає сплаті до Державного бюджету, складатимуть господарські організації (крім підприємств установ кримінально-виконавчої системи та ДП “Енергоринок”), які підпадають під дію статті 65 Закону України „Про Державний бюджет України на 2005 рік” .

    Форма розрахунку та порядок його складання відтворюють законодавчо встановлений механізм розрахунку частини прибутку (доходу), що підлягає сплаті до загального фонду Державного бюджету.

    До податкових органів розрахунок подається господарською організацією незалежно від того, чи виникло у звітному періоді зобов'язання по перерахуванню частини прибутку (доходу) до державного бюджету чи ні.

    Розрахунок за звітні періоди - 2004 рік, перший та другий квартал 2005 року необхідно буде надати до податкової інспекції разом з декларацією з податку на прибуток за перше півріччя 2005 року. Розрахунки за третій та четвертий квартали 2005 року подаватимуться – разом з декларацією з податку на прибуток за три квартали та 2005 рік, відповідно.

    Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, а також їх об'єднань до проекту наказу ДПА України “Про затвердження форми розрахунку частини прибутку (доходу), що підлягає сплаті до загального фонду Державного бюджету України за результатами фінансово- господарської діяльності у 2004 році та щоквартальної фінансово- господарської діяльності у 2005 році та порядку його складання” можна надсилати упродовж 1 місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника: поштову – 04655, м.Київ-53, Львівська площа, 8, Державна податкова адміністрація України, Департамент методології та електронну – azadorogniy@sta.gov.ua.

    Зауваження та пропозиції також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 та електронну – business-rada@kmu.gov.ua. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.