• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 01.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-01 12:27:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 01.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2543 заяви про злочини. Вжитими заходами 1261 (49,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 16 розбійних нападів, 50 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 2 гвинтівки, 2 обрізи мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки, 109 снарядів та 165 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 108 осіб. У них вилучено 5,4 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2225 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 78 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 125 дорожньо-транспортних пригод, у яких 27 осіб загинули та 127 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 349 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У місті Димитрові Донецької області у своїй квартирі знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 52-річного пенсіонера. За підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 22-річного безробітного, раніше судимого жителя села Миролюбівка зазначеної області. Попередньо встановлено, що він декілька годин тому в квартирі потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив господаря ножем й викрав телевізор та радіоприймач. Викрадене вилучено.
     
    У Миколаєві затримано 25-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці міста під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні ножові поранення 28-річному жителю обласного центру, який невдовзі помер у лікарні.
     
    У селищі Сиваш Херсонської області затримано 54-річного безробітного, який на подвір’ї власного домогосподарства під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці застрелив свого 38-річного односельця. Зброю вилучено.
     
    У селі Черкаських Тишках Харківської області у своєму будинку було знайдено мертвим з ушкодженнями внутрішніх органів 44-річного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 18-річного молодика, який увечері 24 листопада в будинку потерпілого завдав йому смертельних побоїв під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.
     
    Двоє неповнолітніх дівах вбили 50-річну співробітницю радіокомпанії
     
    У місті Золотоноша Черкаської області правоохоронці затримали двох місцевих жительок, учениць професійного ліцею віком 17 та 15 років. Попередньо встановлено, що вони декілька хвилин тому на вулиці міста заподіяли тілесні ушкодження 50-річній жительці зазначеного міста, співробітниці обласної радіокомпанії, й відібрали в неї сумку, у якій знаходилися диктофон, 20 гривень, пластикова платіжна картка, паспорт та особисті речі. Викрадене вилучено.
     
    В Одесі затримано 21-річну громадянку Узбекистану, яка намагалася вивезти до Туреччини з метою продажу для сексуальної експлуатації п’ятьох 19-річних дівчат узбецької та киргизької національностей.
     
    В Оболонському районі Києва затримано 32-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, з автомобіля якого вилучено саморобний пістолет-кулемет з глушником та 11 набоїв.
     
    Зберігав у схованці 109 сучасних снарядів
     
    У Харківській області працівники міліції затримано 25-річного безробітного, який в Печенізькому районі зберігав у схованці 109 сучасних снарядів різного калібру. Вжитими заходами боєприпаси знешкоджено.
     
    У місті Алушта АР Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України – одержання хабара – відносно посадовця державного ремонтно-будівельного підприємства, який вимагав та отримав від приватного підприємця 2,1 тис. доларів США за проведення реконструкції підсобного приміщення, яке їй належить.
     
    Під виглядом розведення риби підприємець „розводив” державу
     
    На Полтавщині порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 222 та ч. 2 ст. 366 КК України – шахрайство з фінансовими ресурсами та службове підроблення – відносно посадовця товариства з обмеженою відповідальністю. Він протягом 2002-2005 років з метою отримання податкових пільг зі сплати ПДВ надавав до Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції неправдиву інформацію про вид своєї діяльності – розведення риби (фактично здійснювався промисловий вилов риби в річці Дніпро). Таким чином державі завдано збитків на суму понад 1,8 млн. гривень.
     
    За невиконання наказу Міноборони військовослужбовець вимагав
    півтори тисячі доларів
     
    У Сімферополі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 КК України (одержання хабара), відносно військовослужбовця Севастопольського зонального відділу військової служби правопорядку. Він вимагав та отримав від посадовця товариства з обмеженою відповідальністю 1,5 тис. доларів США хабара за невиконання наказу Міністерства оборони України “Про організацію охорони Балаклавської філії державного підприємства “Феодосійський судномеханічний завод”, на території якого знаходиться приміщення зазначеного ТОВ.
     
    У Чернівецькій області працівниками відділу внутрішньої безпеки міліції викрито працівників Вижницького райвідділу внутрішніх справ, які в липні ц.р. під час розгляду заяви місцевого жителя про завдання йому тілесних ушкоджень підробили ряд процесуальних документів й безпідставно відмовили в порушенні кримінальної справи. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України – зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення.
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.