• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 05.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-05 11:15:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю

    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 05.12.2005 р.
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1296 заяв про злочини. Вжитими заходами 619 (47,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 70 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.
    За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 135 набоїв.
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 особи. У них вилучено 2,8 кг наркотиків.
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1165 осіб.
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 осіб.
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 136 дорожньо-транспортних пригод, у яких 26 осіб загинули та 157 травмовані.
    Упродовж минулої доби порушено 891 кримінальну справу за злочини економічної спрямованості.
    В селі Пніва Івано-Франківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох безробітних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони на околиці сусіднього села під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушили жительку села. 
     
    В селі Забужжя Львівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 26-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на околиці зазначеного села під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушив мешканку села.
     
    У місті Львові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох безробітних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони в місті Жидачеві Львівської області разом з 22-річним жителем обласного центру увірвалися до приміщення АЗС одного з відкритих акціонерних товариств, пострілом з невстановленого пристрою, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранили місцевого жителя, помічника оператора зазначеної АЗС, викрали 11,6 тис. грн й картки поповнення рахунків мобільного зв’язку. Частину викраденого вилучено. Вживаються заходи щодо затримання співучасника злочину та розшуку зброї.
     
    У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим викрито головного інженера одного з комунальних підприємств, яка вимагала та отримала 200 доларів США хабара від приватного підприємця за надання останньому гарантійного листа на складання договору оренди не житлового приміщення для розташування офісу. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).
     
    У місті Керчі Автономної Республіки Крим викрито директора одного з комунальних підприємств, яка вимагала та отримала 5 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за продовження терміну оренди останній приміщення магазину. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара)
     
    На Запоріжжі викрито місцевих жителів, які в період з серпня по грудень поточного року в підсобному приміщенні за місцем проживання одного з них організували виготовлення фальсифікованої горілки. У правопорушників вилучено 740 пляшок фальсифікованої продукції, понад 2 тис. кришок для пляшок, 1,5 тис. поліграфічних етикеток, 85 літрів спирту, 200 порожніх пляшок та технологічне обладнання. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів)
     
    На Одещині викрито місцевого жителя, який з метою отримання страховки, надав неправдиву інформацію про начебто вкрадену його автомашину БМВ й намагався отримати від страхової компанії “Гарант-авто” 724 тис. гривень. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство)
     
    У місті Дзержинську Донецької області затримано 29-річного місцевого жителя у якого вилучено 1,2 кг марихуани.
     
    Контакти: 256-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.