• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через продажу бюллетеней „Вісник державних закупівель” отмываются немалые бюджетные деньги

    Опубликовано: 2005-12-07 17:38:00
    Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування причин незадовільного стану системи державних закупівель та перевірки фактів можливого зловживання службовим становищем посадових осіб, інших пов’язаних з цим питань розкрила численні факти зловживань посадовими особами Міністерства економіки України та Державного підприємства „Редакція інформаційно-аналітичного бюлетеня „Вісник державних закупівель”, повідомляє www.sprotiv.info
    Суть питання полягає у незаконному привласненні посадовими особами зазначених відомств 6 млн. гривень, заплачених замовниками торгів (розпорядниками державних коштів) та підприємствами, що приймають участь у торгах, за інформаційно-аналітичний бюлетень „Вісник державних закупівель” та журнал „Державні закупівлі України”.
    Схема „відмивання” грошей доволі проста: директором – головним редактором ДП „Редакція інформаційно-аналітичного бюлетеня „Вісник державних закупівель” Карасьовою Вікторією, як засновником ТОВ „Експертно-інформаційний центр Експерт”, ТОВ „Інформтендер” та ряду інших підприємств, видавалася вказівка працівникам бюлетеня виставляти рахунки на оплату за передплату на бюлетень і журнал від підприємств, засновником яких була сама Карасьова В. Про це Карасьовій В. досить легко вдавалося домовитися з директорами таких підприємств, оскільки ці люди були „своїми”, зокрема директором ТОВ „Експертно-інформаційний центр Експерт” працювала її рідна сестра Трубодурова Валентина.
    Тираж випуску бюлетеню „Вісник державних закупівель” та журналу „Державні закупівлі України” ретельно приховувався, через що Карасьова В замилювала очі всім контролерам, які проводити перевірки законності проведення облікових операцій ДП „Редакція інформаційно-аналітичного бюлетеня „Вісник державних закупівель”.
    Міністерство економіки України, яке є засновником ДП „Редакція інформаційно-аналітичного бюлетеня „Вісник державних закупівель”, не забезпечило належного контролю за діяльністю цього підприємства. На жаль, і працівники Служби безпеки України відкомандировані до Департаменту координації державних закупівель Мінекономіки не спромоглися попередити ці зловживання.
    Наразі Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ України відповідно до звернення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин незадовільного стану системи державних закупівель та перевірки фактів можливого зловживання службовим становищем посадових осіб, інших пов’язаних з цим питань проводять розслідування.
    Україна кримінальна e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.