• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 08.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-08 12:04:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 08.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2722 заяв про злочини. Вжитими заходами 1440 (52,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 12 розбійних нападів, 68 пограбувань, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та понад 80 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 156 осіб. У них вилучено 40,5 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1162 особи.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 46 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод, у яких 16 осіб загинули та 111 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 43 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості.
     
    У місті Антрацит Луганської області у своєму будинку було знайдено мертвими з травмами голови 36-річну жінку та її 17-річного сина. У скоєнні цього злочину підозрювався 18-річний місцевий житель, співробітник потерпілих. Цього ж дня його знайдено мертвим на території школи в сусідньому селищі, він покінчив життя самогубством через повішання. Речові докази вилучено.
     
    У Кіровограді в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 42-річного місцевого жителя, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він 24 листопада в квартирі 33-річного директора приватного аграрного підприємства під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря.
     
    Поблизу станції Прилуки Південної залізниці (Чернігівська область) було знайдено мертвим з травмою голови 33-річного раніше судимого безробітного. Вжитими заходами затримано 23-річного жителя Харківської області та 17-річного місцевого жителя, обидва без постійного місця роботи, останній – раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони вночі 6 листопада під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв убили потерпілого металевою трубою.
     
    У Миколаєві затримано 48-річного раніше судимого безробітного, який годину тому на ґрунті неприязних відносин вистрілив з обрізу мисливської рушниці в двері квартири 57-річного місцевого жителя. У результаті цього частково пошкоджено зазначені двері. Люди не постраждали. Зброю вилучено.
     
    У місті Сєверодонецьку Луганської області затримано 41-річного раніше судимого, безробітного, за місцем проживання якого вилучено 250 грамів вибухівки.
     
    У місті Южноукраїнську Миколаївської області затримано 18-річного місцевого жителя, у якого вилучено 10 кг марихуани.
     
    Кримчанка намагалася «купити» паспортиста
     
    На Вінниччині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України – давання хабара – відносно жительки міста Алушта АР Крим. Вона передала 1 тис. доларів США хабара співробітнику відділу реєстрації фізичних осіб райвідділу УМВС України в Вінницькій області, за виготовлення підробленого закордонного паспорту та паспорту громадянина України.
     
    Злочинний дует впродовж двох років відмивав гроші
     
    На Дніпропетровщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України – одержання хабара – відносно посадовця управління Державного казначейства України в Дніпропетровській області. Він протягом останніх двох років вимагав та отримав від директора одного з товариств 27 тис. доларів США за сприяння у відшкодуванні згаданому підприємству ПДВ.
     
    Міліція продовжує викривати порушників у сфері облавтодору
     
    На Івано-Франківщині викрито посадовців дочірнього підприємства “Івано-Франківський облавтодор” відкритого акціонерного товариства “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України”. Вони, зловживаючи службовим становищем, протягом 2003-2004 років використали бюджетні кошти на будівництво майданчику для гелікоптера та ремонт автодороги на базі відпочинку однієї з інвестиційних компаній. З метою приховування витрат бюджетних коштів правопорушники сфальсифікували акти виконаних робіт і місцем їх проведення зазначили автодорогу Долина-Хуст, чим завдали збитки державі на суму понад 3 млн. гривень. Відносно посадовців порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.210, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України – порушення законодавства про бюджетну систему України, зловживання владою або службовим становищем привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення.
     
    На Закарпатті затримали нелегалів
     
    Поблизу села Ворочова Закарпатської області затримано групу нелегальних мігрантів у складі 5 громадян Республіки Індія та одного – Ісламської Республіки Пакистан. Іноземців передано прикордонникам.
     
    У Києві порушено кримінальну справу за ч.3 ст.364 КК України – зловживання владою або службовим становищем – відносно дільничного інспектора міліції одного з райуправлінь внутрішніх справ. Він звинувачується в тому, що на книжковому ринку вилучив у приватного підприємця 630 компакт-дисків та передав їх на зберігання одному з понятих, який не був наділений такими повноваженнями у встановленому законом порядку.
     
    У Запорізькій області під час отримання хабара затримано співробітника пункту міліції на станції Пологи. Він вимагав і отримав 1 тис. гривень хабара за непритягнення особи до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки. За даним фактом прокуратурою Запорізької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
     
    Контакти: 254-75-24, 254-15-94, факс 254-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.