• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 13.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-13 12:22:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 13.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2576 заяв про злочини. Вжитими заходами 1249 (48,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 43 пограбування, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено автомат, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 52 набої.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 88 осіб. У них вилучено 15,1 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2110 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 62 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 101 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 19 осіб загинули та 111 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 58 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У селі Вітковичах Рівненської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 77-річного пенсіонера. Вжитими заходами затримано 19-річного місцевого жителя, який уночі 11 грудня в будинку потерпілого вбив його сокирою під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.
     
    У місті Жовкві Львівської області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 54-річного чоловіка. За підозрою в скоєнні злочину затримано 66-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 11 грудня в будинку потерпілого вбив його під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.
     
    У Маріуполі Донецької області міліцією затримано двох жителів цього ж міста віком 16 та 19 років (учень школи та студент університету), які  на вулиці міста побили 58-річного місцевого жителя, а надалі, під час затримання, заподіяли тілесні ушкодження дільничному інспектору міліції.
     
    У місті Полонному Хмельницької області до лікарні було госпіталізовано з вогнепальними дробовими пораненнями 33-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що напередодні увечері на околиці зазначеного міста 45-річний місцевий житель, директор фермерського господарства, намагався зупинити автомашину УАЗ під керуванням власника – 43-річного місцевого підприємця, який їхав по дорозі через сільськогосподарські угіддя згаданого фермерського господарства. Після того як власник легковика вимогу зупинитися не виконав фермер провів два постріли з власної зареєстрованої мисливської рушниці в напрямку згаданої автомашини, внаслідок чого заподіяв вогнепальне поранення вищезгаданому 33-річному чоловікові, який перебував у якості пасажира. Після цього підприємець зупинив автомашину й разом з іншими двома пасажирами заподіяв фермерові тілесні ушкодження (госпіталізовано). Трьох учасників інциденту затримано. Зброю вилучено.
     
    У Луганській області на станції Лобовські Копі Донецької залізниці затримано 20-річного жителя міста Ровеньки, охоронника приватного підприємства, у якого вилучено автомат Калашникова.
     
    Майже 2 млн. бюджетних гривень потрапили „не туди”
     
    У Донецької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України – перевищення влади або службових повноважень – відносно посадовців одного з відділень Державного казначейства України. Вони без відкриття виконавчого провадження самовільно перерахували бюджетні кошти у сумі 1,9 млн. гривень, що призначалися на державну підтримку технічного переоснащення одного з державних вугільних підприємств, на рахунки приватного підприємства у якості погашення боргу.
     
    Двоє запоріжан вирішили, що гроші легше „намалювати”, ніж заробити
     
    У Запоріжжі затримано трьох місцевих жителів віком 24 – 26 років, усі без постійного місця роботи, які протягом жовтня-грудня ц.р. з використанням комп’ютерної поліграфічної техніки виготовляли фальшиві державні грошові знаки номіналом п’ятдесят та двадцять гривень. Задокументовано чотири факти збуту зазначених купюр шляхом купівлі товарів народного споживання у торгових точках обласного центру. У ході проведення обшуків за місцем проживання правопорушників вилучено комп’ютерну та копіювальну техніку, аркуші паперу, п’ять фальшивих купюр номіналом по 50 гривень та дві фальшиві купюри номіналом по 20 гривень. Відносно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 199 КК України – виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї.
     
    „Жерці юстиції” долучилися до розбазарювання власності
     
    На Київщині викрито посадовців відділу Державної виконавчої служби одного з міських управлінь юстиції. Вони протягом 2001-2005 років у порушення вимог ст.1 Закону України “Про введення мораторію на примусову реалізацію майна” реалізували дев’ять нежитлових приміщень, що належать одному з відкритих акціонерних товариств (підприємство-боржник), загальною оціночною вартістю понад 4,2 млн. гривень. Крім того, зазначені посадовці підробили додатки до актів опису та арешту майна, внаслідок чого було вилучено із власності згаданого акціонерного товариства та реалізовано з прилюдних торгів будівлю виробничого корпусу, оціночна вартість якого становить понад 2,2 млн. гривень. Порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України – зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення.
     
     
    Контакти: 254-75-24, 254-15-94, факс 254-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.