• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві відбувся тренінг із впровадження Закону „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”

    Опубликовано: 2005-12-22 14:07:00
    Для того, щоб повноцінно запрацював механізм реформування дозвільної системи, крім Закону „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” має бути прийнято низку нормативних актів та методологічних настанов.
    У цьому погодилися учасники міжобласного тренінгу з впровадження Закону „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” та підготовки адміністраторів для областей центральної та північної України, що відбувся 19 грудня в Києві.
    Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва на розгляд Президенту України подано проект Указу щодо надання Держпідприємництву статусу спеціально уповноваженого органу з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності. Даний Указ в порядку реалізації Закону України „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” закріплює за Комітетом функції контролю по додержанню вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру.
    На розгляд Кабінету Міністрів України поданий проект закону „Про внесення доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення”, яким посадові особи Держпідприємництва уповноважуються складати протоколи про адміністративні правопорушення посадовими особами дозвільних органів та адміністраторами, відповідальність за які передбачена ст.166-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
    Заступник голови Держпідприємництва України Сергій Іголкін зазначив, що ухвалений Комітетом Наказ від 05.12.05 №116 „Про затвердження Типового положення про адміністратора та порядок його взаємодії з місцевими дозвільними органами” буде міцною нормативною основою для роботи адміністраторів в регіонах. Крім ухваленого пакету нормативних актів (постановою КМУ № 1176 від 07.12.2005 р. затверджено форму заяви на одержання документів дозвільного характеру, розроблені методичні рекомендації щодо порядку взаємодії представників місцевих дозвільних органів, які здійснюють прийом суб’єктів господарювання в одному приміщенні та критеріїв визначення кількості адміністраторів), Держпідприємництвом розробляється проект наказу „Про формування, ведення та користування реєстрів документів дозвільного характеру” та низка інших нормативних документів для забезпечення ефективної роботи адміністраторів.
    Відповідаючи на запитання учасників зібрання начальник Управління дозвільної системи Держпідприємництва Олександр Андрєєв зазначив, що Держпідприємництво за домовленістю з проектом БІЗПРО здійснюватиме безкоштовну передачу програмного забезпечення діяльності дозвільних центрів для його розповсюдження по всій Україні. О. Андрєєв закликав майбутніх адміністраторів не зволікати з розробкою положеннь про адміністратора та порядок його взаємодії з місцевими дозвільними органами у всіх областях України.
    Організаторами тренінгу виступив Держпідприємництва України за підтримки Проекту МФК „Розвиток підприємництва в Україні” та проекту БІЗПРО. З часу прийняття Закону у вересні 2005 року це вже третій семінар для адміністраторів з регіонів. Попередні два в Одесі та Львові відбулися згідно плану заходів для впровадження положень Закону „Про дозвільну системуу сфері господарської діяльності”.
    З 5 січня 2005-го року вступає в силу Закон України „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”. Завданням Закону є спрощення процедур отримання дозволів для ведення господарської діяльності та скорочення термінів проходження цих процедур. За попередніми розрахунками, в результаті впровадження вказаного Закону буде скасовано більше половини дозвільних документів як такі, що прямо не передбачені законом.
    Прес-служба Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.