• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Січневі підсумки роботи по боротьбі з корупцією

    Опубликовано: 2006-02-03 17:20:00

    Одним із ключових напрямів роботи Державної податкової служби України є боротьба з корупцією в податкових органах. За повідомленням Управління по боротьбі з корупцією в органах Державної податкової служби ДПА України, у січні місяці 2006 року за скоєння посадових злочинів стосовно працівників органів Державної податкової служби та по факту скоєння посадових злочинів порушено 19 кримінальних справ, з них 17 порушено за матеріалами регіональних підрозділів по боротьбі з корупцією в органах Державної податкової служби України.

    За січень 2006 року було складено 46 протоколів про адміністративні правопорушення, вчинені податківцями. За 26 протоколами судами були прийняті рішення про притягнення винних до адміністративної відповідальності. Задля запобігання вчинення податківцями корупційних діянь, у колективах було проведено 154 бесіди та лекції з антикорупційної тематики

    Крім того, аби запобігти правопорушенням серед податківців, працівники підрозділів по боротьбі з корупцією провели 207 службових розслідувань та перевірок щодо дотримання законності в діяльності працівників податкової служби. В результаті 23 особи були притягнуті до кримінальної відповідальності, в тому числі 2 звільнено.

    З метою забезпечення законних прав та інтересів громадян, своєчасного реагування на проблемні питання, протягом січня розглянуто 20 звернень громадян та 20 звернень юридичних осіб, з яких 7 звернень громадян та 11 звернень юридичних осіб знайшли своє повне або часткове підтвердження.

    Працівники Управління по боротьбі з корупцією постійно проводять заходи щодо забезпечення безпеки діяльності працівників ОДПС, захисту їх від провокаційних та протиправних дій, пов’язаних з виконанням службових обов’язків. Загалом, у січні 2006 року проти працівників податкової служби скоєно 17 протиправних дій. За цими фактами правоохоронні органи порушили 3 кримінальні справи.

    Управління по боротьбі з корупцією в органах Державної податкової служби України нагадує громадянам України, що вони мають право звернутися за телефонами довіри, які розміщені на сайті ДПА України (www.sta.gov.ua), до відповідних органів, якщо дії працівників податкової служби викликають навіть невеликі сумніви.

    (),.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.