• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Затримано 50 000 доларів США та 8 620 євро

    Опубликовано: 2006-02-07 15:28:00

    Майже одночасно припинили спроби незаконного переміщення іноземної валюти працівники Глухівської та Бориспільської митниць.

    У першому випадку – 7 лютого до митного поста „Конотоп” Глухівської митниці від колег з Вінницької митниці надійшло орієнтування, що у конкретної громадянки можуть бути приховані від митного огляду значні кошти.

    Прикордонники швидко повідомили митникам, у якому вагоні потягу „Хмельницький - Москва”, котрий прийшов на перон станції Конотоп, знаходиться громадянка Росії.

    Як і належить, митники запропонували всім пасажирам задекларувати речі, валюту, цінності, якщо такі маються. Громадянка ні під час усного опитування, ні письмово не задекларувала жодної копійки. Тоді, начальник митного поста „Конотоп” дав письмове розпорядження, згідно статті 57 Митного кодексу, на проведення особистого огляду росіянки. Її було висаджено з потягу, і у спеціальній кімнаті проведено цю неприємну, як для митників, так і для громадянки, процедуру.

    Через деякий час, у валізі, у подвійному дні, у спеціально виготовленому для приховування паску, митники виявили 50 тисяч доларів США. А вартість вилученої валюти становить 252 тисячі 500 гривень.

    Так, в результаті спільних дій митників і прикордонників було викрито порушницю митних правил. Тепер суд вирішить її долю і долю валюти. Складено протоко про порушення митних правил.

    В іншому випадку – у громадянина Німеччини, який відлітав до Угорщини рейсом „Київ-Будапешт” було виявлено не задекларовану валюту 8 620 євро.

    Для проходження митного контролю пасажир самостійно обрав „зелений коридор”, де законодавством передбачено наявність у громадянина – нерезидента іноземної валюти у сумі, що не перевищує 3000 доларів США (чи еквівалент цієї суми в іншій валюті).

    Гроші пасажир видав сам після того як митники запросили його до зони ретельного огляду багажу. Як виявилось, 8 620 євро у нього знаходились в кишені брюк. Так само, дозвільних документів на право вивезення валюти понад норму громадянин не надав. Валюту було вилучено і складено протокол про порушення митних правил.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.