• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 16.02.2006 р.

    Опубликовано: 2006-02-16 16:01:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 692 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 554 (57,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 61 пограбування, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 43 особи. У правопорушників вилучено 4 гвинтівки, пістолет, 6 обрізів мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати, 100 грамів вибухівки та 739 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 186 особу. У них вилучено 15,2 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 398 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 167 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 63 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 84 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 14 осіб загинули та 111 - травмовано.

    В Онуфріївському районі Кіровоградської області у власному будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням голови 67-річного пенсіонера. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 26-річного жителя Донецької області, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 11 лютого у будинку загиблого вбив ножем господаря та викрав 1,7 тис. гривень. Частину викраденого вилучено.

    У місті Євпаторія Автономної Республіки Крим в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 19-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уночі 9 лютого в підвалі житлового будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем 43-річного місцевого жителя, а труп виніс до лісосмуги на околицю міста.

    У місті Миколаїв в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 49-річного громадянина без певного місця проживання і роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 15 лютого в квартирі 41-річного громадянина під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив господаря та вбив ножем його 40-річного знайомого.

    Неправедно здобуте авто на пожиток не пішло

    В місті Одеса на вулиці було знайдено мертвим з ознаками удушення 43-річного громадянина. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителів Біляївського та Арцизького районів Одеської області (1977 - 1987 р.н., всі без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони вранці 10 лютого з метою заволодіння автомашиною “Мазда” задушили господаря авто та викинули труп на вулиці. Через годину ними було скоєнно дорожньо-транспортну пригоду на околиці обласного центру, після чого зловмисники покинули викрадену автомашину.

    У місті Ізюм Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного громадянина Республіки Вірменія. Попередньо встановлено, що він увечері 7 січня разом із 22-річним місцевим жителем на вулиці відібрали мобільний телефон у 22-річного жителя цього ж міста.

    У Шевченківському районі міста Києва затримано 21-річного жителя міста Кривий Ріг Дніпропетровської області, у якого вилучено пістолет ТТ.

    У Шевченківському районі міста Києва затримано 24-річного жителя Тернопільської області, з автомашини “Деу” якого вилучено 201 грам амфетаміну.

    Викрито цукрових махінаторів

    На Вінниччині працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадових осіб державного підприємства, які у порушення вимог закону України “Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру” надали до митних органів неправдиві відомості щодо власника ввезеного на територію України цукру-сирцю, з якого товариством з обмеженою відповідальністю було виготовлено 7,4 тис. тонн цукру (на цей час виготовлений цукор зберігається на складах згаданого товариства). Прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

    Міліція захистила право інтелектуальної власності

    У Запорізькій області в ході розслідування кримінальної справи відносно посадових осіб закритого акціонерного товариства за фактом доведення підприємства до банкрутства встановлено ще один факт скоєння ними злочину. Так, минулого року вони, не маючи відповідного дозволу, виготовили та реалізували підприємствам області товари, виключні права інтелектуальної власності на які належать іншому закритому акціонерному товариству. Таким чином правовласнику завдано збитки на суму 1,2 млн. гривень.

    На Тернопільщині працівниками УДСБЕЗ викрито директора державного підприємства, який протягом 2000-2004 років незаконно здійснив відчуження виробничих та допоміжних приміщень зазначеного підприємства двом приватним підприємцям. В наслідок чого державі було завдано збитки на загальну суму 1,47 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    До армії хабарників приєднався декан факультету

    У Харкові працівниками УДСБЕЗ викрито декана факультету одного з вищих навчальних закладів, який вимагав та отримав 400 доларів США та 500 гривень хабара від місцевого жителя за сприяння в успішному складанні іспитів зимової сесії його знайомої. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.