• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Затримано валюту

    Опубликовано: 2006-03-06 15:44:00

    Переміщення валюти через митний кордон України з порушенням митних правил попереджено працівниками Ягодинської, Мостиської, Бориспільської митниць та прикордонниками.

    В першому випадку через Ягодинську митницю (Волинська область) до Польщі автомобілем „Фіат-Дукато” прямував наш співвітчизник, який задекларував лише 6 тисяч доларів США. Однак після завірення митної декларації виявилося, що в кишені куртки, в яку був одягнений громадянин, знаходилося ще 6900 доларів США, не заявлені в митній декларації.

    У третьому випадку через митний пост „Шегині” Мостиської митниці (Львівська область) за кордон автомобілем „Фіат-Дукато” прямувала наша співвітчизниця, яка задекларувала лише 300 євро. Але, як і в попередньому випадку, після завірення декларації виявилося, що в особистих речах громадянки (в одній з дорожніх валіз всередині чобітків) знаходиться не задекларована валюта: 2200 євро.

    Через Бориспільську митницю з України повертався на батьківщину громадянин США, який скористався для проходження митного контролю „зеленим коридором”, чим мав автоматично засвідчити, що не переміщує предметів, обов’язкових до декларування. Однак виявилося, що в кишенях брюк, одягнених на пасажирові, знаходилося 5180 доларів США та 185 євро, дані про які були відсутні. Варто нагадати, що громадянам без обов’язкового декларування дозволено перевозити іноземну валюту у сумі, що не перевищує 3 тис. доларів США (чи еквівалент цієї суми). Отже, уся валюта, що була у громадянина понад встановлену норму – вилучена.

    В усіх випадках не задекларовану валюту вилучено. Складено протоколи про порушення митних правил.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.