• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Кримінальний клубок» навколо державного аеропорту „Бориспіль”

    Опубликовано: 2006-03-13 11:02:00

    Київ, 10 березня 2006 року. Прокуратурою з питань нагляду за додержанням та застосуванням законів на транспорті Київської області за матеріалами відділу ДСБЕЗ Броварського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відносно посадових осіб державного міжнародного аеропорту “Бориспіль”. Вони, зловживаючи службовим становищем, протягом минулого року за результатами спільної діяльності з товариством з обмеженою відповідальністю “Візит” незаконно розподіляли прибуток державного підприємства і комерційної структури в пропорції 60/40 %, хоча покриття витрат по спільній діяльності здійснювалось ДМА “Бориспіль” у повному обсязі, що призвело до ненадходження до державного бюджету відрахувань частини чистого прибутку в сумі 400 тис. гривень.

    Прокуратурою з питань нагляду за додержанням та застосуванням законів на транспорті Київської області за матеріалами відділу ДСБЕЗ Броварського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відносно посадових осіб державного міжнародного аеропорту “Бориспіль”. Вони, зловживаючи службовим становищем, протягом минулого року за результатами спільної діяльності з товариством з обмеженою відповідальністю “Візит” незаконно розподіляли прибуток державного підприємства і комерційної структури в пропорції 60/40 %, хоча покриття витрат по спільній діяльності здійснювалось ДМА “Бориспіль” у повному обсязі, що призвело до ненадходження до державного бюджету відрахувань частини чистого прибутку в сумі 400 тис. гривень.

    Нагадаємо, що 22.03.2005 прокуратурою Київської області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу України, за фактом перевищення влади та службових повноважень службовими особами Київської обласної та Бориспільської районної держадміністрацій, а також Державного міжнародного аеропорту „Бориспіль” при вилученні і подальшому продажу на користь ЗАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» земельних ділянок площею майже 25 гектарів, що перебували у державній власності. Слідство у цій справі триває.

    Загалом на сьогодні правоохоронними органами розслідується 6 кримінальних справ, порушених за фактами зловживань з боку службових осіб підприємств, причетних до функціонування ДМА „Бориспіль”.

    Довідково: У 2005 році підрозділами МВС України виявлено 17,9 тис. (+ 8,1 %) злочинних проявів у сфері службової діяльності, у т.ч. 1,5 тис. (+ 19,7 %) фактів перевищення влади або службових повноважень.

    У 2005 році підрозділами МВС України виявлено 17,9 тис. (+ 8,1 %) злочинних проявів у сфері службової діяльності, у т.ч. 1,5 тис. (+ 19,7 %) фактів перевищення влади або службових повноважень.

    У 2005 році підрозділами МВС України виявлено 17,9 тис. (+ 8,1 %) злочинних проявів у сфері службової діяльності, у т.ч. 1,5 тис. (+ 19,7 %) фактів перевищення влади або службових повноважень.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.