• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про найбільш резонансні злочини та події на 13.03.2006 р.

    Опубликовано: 2006-03-13 12:28:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1559 заяв про злочини. Вжитими заходами 791 (50,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 58 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 1559 заяв про злочини. Вжитими заходами 791 (50,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 58 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 гвинтівки, обріз мисливської рушниці, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати, 600 грамів вибухівки та понад 2,2 тис. набоїв.

    затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 гвинтівки, обріз мисливської рушниці, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати, 600 грамів вибухівки та понад 2,2 тис. набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 84 особи. У них вилучено 10,7 кг наркотиків.

    затримано 84 особи. У них вилучено 10,7 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1088 осіб.

    до відповідальності притягнуто 1088 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

    заарештовано 18 осіб.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 38 дорожньо-транспортних пригод, у яких 9 осіб загинули та 84 травмовані.

    зафіксовано 38 дорожньо-транспортних пригод, у яких 9 осіб загинули та 84 травмовані.

    Упродовж минулого тижня порушено 645 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості. З них 243 – у сфері службової діяльності, у тому числі 50 – про хабарництво.

    У місті Кривому Розі Дніпропетровської області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 68-річну пенсіонерку. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано 22-річного молодика без постійного місця проживання й роботи та 15-річного учня загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 9 березня проникли до будинку потерпілої, вбили молотком господарку й викрали вироби з золота.

    у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 68-річну пенсіонерку. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано 22-річного молодика без постійного місця проживання й роботи та 15-річного учня загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 9 березня проникли до будинку потерпілої, вбили молотком господарку й викрали вироби з золота.

    У Харкові на вулиці біля контейнеру для сміття знайдено мертвою з тілесними ушкодженнями та ознаками удушення 8-річну дівчинку, яка з 11 березня розшукувалася як безвісті відсутня. Вжитими заходами правоохоронці затримали 17-річного харків’янина, учня технікуму. Попередньо встановлено, що він заманив дівчинку до себе в гараж й під час спроби зґвалтування задушив її, після чого труп виніс на вулицю.

    на вулиці біля контейнеру для сміття знайдено мертвою з тілесними ушкодженнями та ознаками удушення 8-річну дівчинку, яка з 11 березня розшукувалася як безвісті відсутня. Вжитими заходами правоохоронці затримали 17-річного харків’янина, учня технікуму. Попередньо встановлено, що він заманив дівчинку до себе в гараж й під час спроби зґвалтування задушив її, після чого труп виніс на вулицю.

    У Донецьку затримано 30-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено пістолет Марголіна та 412 набоїв до нього.

    затримано 30-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено пістолет Марголіна та 412 набоїв до нього.

    У місті Макіївці Донецької області затримано 27-річного безробітного, за місцем проживання якої вилучено 365 грамів вибухівки.

    затримано 27-річного безробітного, за місцем проживання якої вилучено 365 грамів вибухівки.

    У Сумах затримано 27-річного чоловіка без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено малокаліберну гвинтівку, дві гранати та 1,4 тисяч набоїв до різної зброї.

    затримано 27-річного чоловіка без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено малокаліберну гвинтівку, дві гранати та 1,4 тисяч набоїв до різної зброї.

    За кредитну аферу відповідатимуть і позичальник, і кредитори

    На Дніпропетровщині працівниками УДСБЕЗ викрито директора одного із закритих акціонерних товариств, який у серпні 2003 року шляхом шахрайства незаконно отримав у банку кредит у сумі 600 тис. грн. й до цього часу згадані кошти не повернув, чим завдав збитків у вигляді непогашеного кредиту на загальну суму 741,5 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 222 КК України – шахрайство з фінансовими ресурсами. Крім того, порушено кримінальну справу відносно посадових зазначеного банку, які не перевірили наявність у позичальника заставного майна й незаконно надали йому кредит. Посадовцям банку інкримінується ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.

    працівниками УДСБЕЗ викрито директора одного із закритих акціонерних товариств, який у серпні 2003 року шляхом шахрайства незаконно отримав у банку кредит у сумі 600 тис. грн. й до цього часу згадані кошти не повернув, чим завдав збитків у вигляді непогашеного кредиту на загальну суму 741,5 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 222 КК України – шахрайство з фінансовими ресурсами. Крім того, порушено кримінальну справу відносно посадових зазначеного банку, які не перевірили наявність у позичальника заставного майна й незаконно надали йому кредит. Посадовцям банку інкримінується ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.

    На фіктивній угоді «прихватизували» понад 600 тисяч гривень

    На Донеччині співробітники УДСБЕЗ викрили посадовців одного з приватних підприємств. Вони шляхом укладення з приватним малим підприємством фіктивної угоди купівлі-продажу медичного устаткування вартістю 5,4 млн. грн. та проведення безтоварної операції незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму 613 тис. грн., які в подальшому легалізували й використали у своїй господарській діяльності. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.209 та ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом й службове підроблення).

    співробітники УДСБЕЗ викрили посадовців одного з приватних підприємств. Вони шляхом укладення з приватним малим підприємством фіктивної угоди купівлі-продажу медичного устаткування вартістю 5,4 млн. грн. та проведення безтоварної операції незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму 613 тис. грн., які в подальшому легалізували й використали у своїй господарській діяльності. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.209 та ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом й службове підроблення).

    У Запоріжжі працівниками УДСБЕЗ викрито завідуючого кафедрою одного з навчальних закладів, який вимагав та отримав від приватного підприємця 500 грн. хабара за видачу йому посвідчення без проходження навчання та здачі іспитів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України – одержання хабара.

    працівниками УДСБЕЗ викрито завідуючого кафедрою одного з навчальних закладів, який вимагав та отримав від приватного підприємця 500 грн. хабара за видачу йому посвідчення без проходження навчання та здачі іспитів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України – одержання хабара.

    «Нагріли руки» на торгово-побутовому довгобуді

    На Тернопільщині співробітниками УДСБЕЗ викрито генерального директора відкритого акціонерного товариства та двох підрядників, які уклали між собою договір на виконання робіт по будівництву торгово-побутового комплексу, однак роботи не завершили й об’єкт в експлуатацію не здали. При цьому зловмисники протягом 2002-2005 років незаконно використовували для власних та господарських потреб товариства грошові кошти в сумі 4 млн. грн., які надійшли від 57 приватних підприємців, що мали намір отримати торговельні місця в зазначеному комплексі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 ч.2 ст.364 КК України – (шахрайство й зловживання владою або службовим становищем).

    співробітниками УДСБЕЗ викрито генерального директора відкритого акціонерного товариства та двох підрядників, які уклали між собою договір на виконання робіт по будівництву торгово-побутового комплексу, однак роботи не завершили й об’єкт в експлуатацію не здали. При цьому зловмисники протягом 2002-2005 років незаконно використовували для власних та господарських потреб товариства грошові кошти в сумі 4 млн. грн., які надійшли від 57 приватних підприємців, що мали намір отримати торговельні місця в зазначеному комплексі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 ч.2 ст.364 КК України – (шахрайство й зловживання владою або службовим становищем).

    Чиновник міськвиконкому «торгував» ордерами на житло

    У Черкасах працівники відділу ДСБЕЗ викрили співробітника міського виконавчого комітету, який вимагав та отримав 300 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому в отриманні ордеру на житло. Міською прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.

    працівники відділу ДСБЕЗ викрили співробітника міського виконавчого комітету, який вимагав та отримав 300 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому в отриманні ордеру на житло. Міською прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.