• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 20.03.2006 р.

    Опубликовано: 2006-03-20 11:28:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1579 заяв про злочини. Вжитими заходами 859 (54,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 31 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 1579 заяв про злочини. Вжитими заходами 859 (54,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 31 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 71 набій.

    затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 71 набій.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 83 особи. У них вилучено 5,56 кг наркотиків.

    затримано 83 особи. У них вилучено 5,56 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1020 осіб.

    , вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1020 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особа.

    заарештовано 21 особа.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 86 дорожньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 103 травмовані.

    зафіксовано 86 дорожньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 103 травмовані.

    Упродовж минулого тижня порушено 927 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості. З них 394 – у сфері службової діяльності, у тому числі 68 – про хабарництво.

    У Новоодеському районі Миколаївської області в одному з сіл у дворі одного з будинків в колодязі було знайдено мертвими з ножовими пораненнями господаря, його брата та їх родича (22 – 14 років, безробітні та учень школи). Вжитими заходами затримано 26-річного безробітного, раніше судимого жителя районного центру. Попередньо встановлено, що він увечері 13 березня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив хлопчика, після чого ножем вбив обох братів і з метою приховування злочину вкинув їх трупи до колодязя.

    в одному з сіл у дворі одного з будинків в колодязі було знайдено мертвими з ножовими пораненнями господаря, його брата та їх родича (22 – 14 років, безробітні та учень школи). Вжитими заходами затримано 26-річного безробітного, раніше судимого жителя районного центру. Попередньо встановлено, що він увечері 13 березня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив хлопчика, після чого ножем вбив обох братів і з метою приховування злочину вкинув їх трупи до колодязя.

    Убивцю спіймали через одинадцять років

    У Дніпропетровську розкрито злочин одинадцятирічної давності – убивство трьох людей. Правоохоронці затримали 37-річного безробітного місцевого жителя, який уночі 21 березня 1995 року, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, у квартирі свого приятеля дерев’яною палицею заподіяв смертельні тілесні ушкодження господареві та його співмешканці, а також травму голови - їх знайомому (1939-1944 р.н., пенсіонери). Останнього було госпіталізовано. У подальшому, з метою приховування злочину, убивця підпалив квартиру.

    розкрито злочин одинадцятирічної давності – убивство трьох людей. Правоохоронці затримали 37-річного безробітного місцевого жителя, який уночі 21 березня 1995 року, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, у квартирі свого приятеля дерев’яною палицею заподіяв смертельні тілесні ушкодження господареві та його співмешканці, а також травму голови - їх знайомому (1939-1944 р.н., пенсіонери). Останнього було госпіталізовано. У подальшому, з метою приховування злочину, убивця підпалив квартиру.

    У Шевченківському районі Києва на вулиці затримано 43-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 150 грамів амфетаміну та 529 таблеток “екстазі”.

    на вулиці затримано 43-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 150 грамів амфетаміну та 529 таблеток “екстазі”.

    Ще одному главі райдержадміністрації інкримінуються службові зловживання

    На Дніпропетровщині працівники ДСБЕЗ викрили главу однієї з райдержадміністрацій, який у 2004 році за відсутності проектно-кошторисної документації, затвердження титулів будови та дозволу на використання земельної ділянки підписав розпорядження про фінансування будівництва культурно-спортивного центру, після чого будівельному товариству було перераховано 490 тис. гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    працівники ДСБЕЗ викрили главу однієї з райдержадміністрацій, який у 2004 році за відсутності проектно-кошторисної документації, затвердження титулів будови та дозволу на використання земельної ділянки підписав розпорядження про фінансування будівництва культурно-спортивного центру, після чого будівельному товариству було перераховано 490 тис. гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    Працевлаштування в поліклініку «коштувало» 300 доларів

    У Миколаївській області співробітники ДСБЕЗ викрили головного лікаря та його заступника стоматологічної поліклініки одного з райцентрів, які вимагали та отримали від місцевої жительки 300 доларів США хабара за вирішення питання працевлаштування до поліклініки її родички. Задокументовано ще 15 фактів отримання правопорушниками хабарів на загальну суму понад 8 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    співробітники ДСБЕЗ викрили головного лікаря та його заступника стоматологічної поліклініки одного з райцентрів, які вимагали та отримали від місцевої жительки 300 доларів США хабара за вирішення питання працевлаштування до поліклініки її родички. Задокументовано ще 15 фактів отримання правопорушниками хабарів на загальну суму понад 8 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    Аби не платити за електроенергію – не пускали енергетиків на підприємство

    На Донеччині працівники ДСБЕЗ викрили посадовців державного підприємства, які протягом останніх двох років не допускали на територію підприємства представників Центральної енергетичної мережі відкритого акціонерного товариства „Донецькобленерго” для обмеження енергоспоживання заводу. Таким чином державі завдано збитки у вигляді нарахування штрафних санкцій на суму понад 1,2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    працівники ДСБЕЗ викрили посадовців державного підприємства, які протягом останніх двох років не допускали на територію підприємства представників Центральної енергетичної мережі відкритого акціонерного товариства „Донецькобленерго” для обмеження енергоспоживання заводу. Таким чином державі завдано збитки у вигляді нарахування штрафних санкцій на суму понад 1,2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    У Донецьку працівниками ДСБЕЗ викрито викладача державного технікуму, який систематично вимагав та отримував хабарі від студентів загаданого технікуму за успішне складання іспитів. Задокументовано 7 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 2,7 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.

    працівниками ДСБЕЗ викрито викладача державного технікуму, який систематично вимагав та отримував хабарі від студентів загаданого технікуму за успішне складання іспитів. Задокументовано 7 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 2,7 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.

    У Дніпропетровській області співробітники ДСБЕЗ викрили директора районної філії одного з державних підприємств, який у жовтні 2005 року отримав від місцевого жителя 1 тис. грн. хабара за надання йому дозволу на придбання майна згаданого державного підприємства, що знаходилося на території виробничої бази зазначеної філії. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    співробітники ДСБЕЗ викрили директора районної філії одного з державних підприємств, який у жовтні 2005 року отримав від місцевого жителя 1 тис. грн. хабара за надання йому дозволу на придбання майна згаданого державного підприємства, що знаходилося на території виробничої бази зазначеної філії. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.