• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 21.03.2006 р.

    Опубликовано: 2006-03-21 11:42:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2798 заяв про злочини. Вжитими заходами 1386 (49,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 55 пограбувань, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2798 заяв про злочини. Вжитими заходами 1386 (49,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 55 пограбувань, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливських рушниць, саморобний пістолет, гранату, 700 грамів вибухівки та 3.1 тис. набоїв.

    затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливських рушниць, саморобний пістолет, гранату, 700 грамів вибухівки та 3.1 тис. набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 123 особи. У них вилучено 70,2 кг наркотиків.

    затримано 123 особи. У них вилучено 70,2 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1576 осіб.

    , вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1576 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 67 осіб.

    заарештовано 67 осіб.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 87 дорожньо-транспортних пригод, у яких 6 осіб загинули та 108 травмовані.

    зафіксовано 87 дорожньо-транспортних пригод, у яких 6 осіб загинули та 108 травмовані.

    Упродовж минулої доби порушено 142 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості, з яких 55 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

    У селищі Кринички Дніпропетровської області у своєму будинку 49-річний чоловік під час сварки пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці застрелив свою 46-річну дружину та 24-річного сина. Після цього в сараї покінчив життя самогубством, вистреливши з цієї ж рушниці собі в голову. Зброю вилучено.

    у своєму будинку 49-річний чоловік під час сварки пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці застрелив свою 46-річну дружину та 24-річного сина. Після цього в сараї покінчив життя самогубством, вистреливши з цієї ж рушниці собі в голову. Зброю вилучено.

    У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 30-річного жителя села Ордо-Василівка зазначеної області, який невдовзі помер у лікарні. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано 40-річного безробітного, раніше судимого жителя сусіднього села. Попередньо встановлено, що він увечері 16 березня убив потерпілого на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

    на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 30-річного жителя села Ордо-Василівка зазначеної області, який невдовзі помер у лікарні. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано 40-річного безробітного, раніше судимого жителя сусіднього села. Попередньо встановлено, що він увечері 16 березня убив потерпілого на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

    У місті Херсон в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 50-річного місцевого жителя, який увечері 17 березня в квартирі свого 34-річного приятеля під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив його ножем.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 50-річного місцевого жителя, який увечері 17 березня в квартирі свого 34-річного приятеля під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив його ножем.

    Зірвали уроки «замінуванням»школи

    У Харкові до міліції зателефонував невідомий, який повідомив, що в приміщенні загальноосвітньої школи № 56 закладено вибухівку. На час обстеження було евакуйовано 800 учнів та вчителів школи. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення скоїли з хуліганських спонукань двоє учнів цієї ж школи віком 13 та 14 років.

    до міліції зателефонував невідомий, який повідомив, що в приміщенні загальноосвітньої школи № 56 закладено вибухівку. На час обстеження було евакуйовано 800 учнів та вчителів школи. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення скоїли з хуліганських спонукань двоє учнів цієї ж школи віком 13 та 14 років.

    У Херсоні на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови чоловіка, який виявився 45-річним безробітним місцевим жителем. За підозрою в скоєнні його вбивства затримано 25-річного безробітного жителя цього ж міста. Попередньо встановлено, що він уночі 18 березня убив чоловіка на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови чоловіка, який виявився 45-річним безробітним місцевим жителем. За підозрою в скоєнні його вбивства затримано 25-річного безробітного жителя цього ж міста. Попередньо встановлено, що він уночі 18 березня убив чоловіка на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    У Дніпропетровську затримано 44-річного місцевого жителя, у якого за місцем роботи вилучено 2 тис. малокаліберних набоїв.

    затримано 44-річного місцевого жителя, у якого за місцем роботи вилучено 2 тис. малокаліберних набоїв.

    У місті Бердичеві Житомирської області затримано 34-річного місцевого жителя, у якого вилучено 832 набої калібру 7,62 мм.

    затримано 34-річного місцевого жителя, у якого вилучено 832 набої калібру 7,62 мм.

    У місті Ватутіному Черкаської області затримано 45-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 400 грамів вибухівки.

    затримано 45-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 400 грамів вибухівки.

    У селі Кам\'янці Донецької області затримано двох молодиків віком 18 та 28 років (останній – раніше судимий), за місцем проживання яких вилучено відповідно 31,9 та 22,2 кг марихуани.

    затримано двох молодиків віком 18 та 28 років (останній – раніше судимий), за місцем проживання яких вилучено відповідно 31,9 та 22,2 кг марихуани.

    З коштами на культуру посадовці вчинили «некультурно»

    На Закарпатті працівники УДСБЕЗ викрили посадовців однієї з районних державних адміністрацій, які упродовж двох останніх років привласнили частину грошових коштів, виділених на виплату заробітної плати працівникам установ культури (районний будинок культури, народні колективи, методичний центр, центральна районна бібліотека, дитячі школи мистецтв), чим завдали збитки державі на суму 244,2 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    працівники УДСБЕЗ викрили посадовців однієї з районних державних адміністрацій, які упродовж двох останніх років привласнили частину грошових коштів, виділених на виплату заробітної плати працівникам установ культури (районний будинок культури, народні колективи, методичний центр, центральна районна бібліотека, дитячі школи мистецтв), чим завдали збитки державі на суму 244,2 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    Чиновницька «націнка» за продаж майна – 22 тисячі гривень

    У Запорізькій області співробітники УДСБЕЗ викрили директора одного з відкритих акціонерних товариств, який вимагав та отримав від приватного підприємця 22 тис. гривень хабара за підписання договору купівлі-продажу майна згаданого ВАТ (земельна ділянка та вагова) без відповідного рішення зборів акціонерів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    співробітники УДСБЕЗ викрили директора одного з відкритих акціонерних товариств, який вимагав та отримав від приватного підприємця 22 тис. гривень хабара за підписання договору купівлі-продажу майна згаданого ВАТ (земельна ділянка та вагова) без відповідного рішення зборів акціонерів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    Що одному – подарунок, те іншому – заробіток

    На Сумщині працівниками відділу ДСБЕЗ викрито колишнього генерального директора державного підприємства, який у 2000 році без укладання угоди купівлі-продажу перерахував 5,2 млн. гривень бюджетних коштів, призначених на закупівлю медичного обладнання, на розрахунковий рахунок однієї з комерційних структур. Фактично ж згадане обладнання було безоплатно передано зазначеним лікувальним закладам та введено в експлуатацію за усною вказівкою посадовця ще у 1999 році. На теперішній час частину (4,7 млн. гривень) завданих державі збитків відшкодовано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    працівниками відділу ДСБЕЗ викрито колишнього генерального директора державного підприємства, який у 2000 році без укладання угоди купівлі-продажу перерахував 5,2 млн. гривень бюджетних коштів, призначених на закупівлю медичного обладнання, на розрахунковий рахунок однієї з комерційних структур. Фактично ж згадане обладнання було безоплатно передано зазначеним лікувальним закладам та введено в експлуатацію за усною вказівкою посадовця ще у 1999 році. На теперішній час частину (4,7 млн. гривень) завданих державі збитків відшкодовано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    На Харківщині співробітниками ДСБЕЗ викрито посадовця одного з районних підрозділів Пенсійного фонду України, який у 2000 році, діючи в інтересах двох місцевих товариств, неналежним чином провів перевірку угоди купівлі-продажу обладнання між зазначеними товариствами, унаслідок чого до Пенсійного фонду не надійшло 3,4 млн. грн. обов’язкових відрахувань. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    співробітниками ДСБЕЗ викрито посадовця одного з районних підрозділів Пенсійного фонду України, який у 2000 році, діючи в інтересах двох місцевих товариств, неналежним чином провів перевірку угоди купівлі-продажу обладнання між зазначеними товариствами, унаслідок чого до Пенсійного фонду не надійшло 3,4 млн. грн. обов’язкових відрахувань. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.