• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • “Бориспільський автозавод” незаконно відмовили працівникам податкової міліції

    Опубликовано: 2006-03-21 15:32:00

    Службові особи ЗАТ “Бориспільський автозавод” незаконно відмовили працівникам податкової міліції у проведенні обшуку

    Слідчий відділ податкової міліції ДПА України розслідує кримінальну справу, порушену за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ВАТ “Чернігівавтодеталь” на суму 1 млн. 53,5 тис. грн.

    Під час досудового слідства співробітник податкової міліції ДПА у Чернігівській області виїхав для проведення виїмки документів до с. Проліски Київської області, де знаходиться ЗАТ “Бориспільський автозавод”, яке мало господарські відносини з ВАТ “Чернігівавтодеталь”.

    Начальнику юридичної служби зазначеного підприємства пред’явили постанову про проведення виїмки. Ознайомившись з документами, він безпідставно відмовив у видачі документів, пояснюючи це тим, що акт перевірки ВАТ “Чернігівавтодеталь” оскаржується.

    Отримавши відмову, слідчий відповідно до закону виніс постанову, санкціоновану заступником прокурора Чернігівської області, про проведення обшуку в службових приміщеннях ЗАТ “Бориспільський автозавод”.

    9 березня 2006 року слідчо-оперативна група у складі двох слідчих та чотирьох оперативних працівників податкової міліції виїхала для проведення обшуку. Однак, їм не лише відмовили у видачі документів, вказаних у постанові, але й навіть не допустили на територію підприємства.

    Про цей випадок повідомили прокурора м. Бориспіль, який дав вказівку Бориспільському РВ УМВС України у Київській області направити слідчо-оперативну групу для проведення огляду місця події. Співробітники податкової міліції разом з працівниками УМВС знову прибули до приміщення підприємства. Представникам заводу повторно оголосили постанову про проведення обшуку, однак виконувати її службові особи відмовились.

    Присутніми від заводу були заступник голови правління В.В. Шаровара, Г.А.Андрієва та невідомий чоловік, який назвався Пушкіним Олександром Сергійовичем. Цей “поет” став кричати про незаконність постанови, а також, зателефонувавши комусь, повідомив, що невідомі люди під виглядом працівників міліції намагаються незаконно проникнути на територію заводу і зараз б’ють його ногами. В цей час працівників податкової міліції та УМВС оточили близько 40 молодих людей, яких привів начальник служби охорони, не дозволяючи пройти на територію підприємства.

    Слідчий повторно склав протокол, в якому вказав про недопущення співробітників податкової міліції для проведення обшуку.

    Усі матеріали за фактом недопуску на територію ЗАТ “Бориспільський автозавод” для проведення обшуку направлені прокурору Бориспільського району Київської області для прийняття рішення щодо порушення кримінальної справи.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.