• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про найбільш резонансні злочини та події на 26.03.2006 р.

    Опубликовано: 2006-03-27 11:09:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1609 заяв про злочини. Вжитими заходами 797 (49,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 6 вбивств, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 26 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено шість пістолетів, три карабін, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та понад 2,7 тис.набоїв.

    затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено шість пістолетів, три карабін, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та понад 2,7 тис.набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 34 осіб. У них вилучено 3,3 кг наркотиків.

    та психотропних речовин затримано 34 осіб. У них вилучено кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 735 осіб.

    , вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 55 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 17 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 101 дорожньо-транспортних пригода, у яких 24 особи загинули та 106 - травмовано.

    У Святошинському районі міста Києва тиждень тому на вулиці невідомий пострілом з невстановленої зброї поранив у груди 55-річного раніше судимого місцевого жителя, директора малого підприємства, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 49-річного жителя Обухівського району Київської області, директора товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що він увечері 17 березня на вулиці пострілами з невстановленої вогнепальної зброї заподіяв потерпілому смертельні тілесні ушкодження з метою усунення співзасновника підприємства.

    тиждень тому на вулиці невідомий пострілом з невстановленої зброї поранив у груди 55-річного раніше судимого місцевого жителя, директора малого підприємства, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 49-річного жителя Обухівського району Київської області, директора товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що він увечері 17 березня на вулиці пострілами з невстановленої вогнепальної зброї заподіяв потерпілому смертельні тілесні ушкодження з метою усунення співзасновника підприємства.

    У Генічеському районі Херсонської області затримано 70-річного громадянина однієї із західноєвропейських держав, який уночі 22 березня в будинку свого 76-річного брата вбив його дерев’яною палицею під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    затримано 70-річного громадянина однієї із західноєвропейських держав, який уночі 22 березня в будинку свого 76-річного брата вбив його дерев’яною палицею під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    У місті Маріуполі Донецької області затримано 34-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено три карабіни, чотири пістолети, 200 грамів вибухівки та понад 2,1 тис. патронів до різної зброї.

    затримано 34-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено три карабіни, чотири пістолети, 200 грамів вибухівки та понад 2,1 тис. патронів до різної зброї.

    «Малий» підприємець продемонстрував немалі зловживання

    На Дніпропетровщині працівниками ДДСБЕЗ МВС України викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у червні 2004 року в порушення вимог Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб", зняв кошти з розрахункового рахунку приватного підприємця в акціонерному комерційному банку та не відрахував до бюджету податок з доходів фізичних осіб на суму 2,5 млн гривень. Також цей посадовець, використовуючи згаданий розрахунковий рахунок для незаконної конвертації коштів, протягом 2004 року не зробив відрахування до бюджету ПДВ на суму 7,5 млн грн та податку з доходів фізичних осіб - на суму 4,8 млн грн, у результаті чого державі завдано збитки на загальну суму понад 12 млн гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів).

    працівниками ДДСБЕЗ МВС України викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у червні 2004 року в порушення вимог Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб", зняв кошти з розрахункового рахунку приватного підприємця в акціонерному комерційному банку та не відрахував до бюджету податок з доходів фізичних осіб на суму 2,5 млн гривень. Також цей посадовець, використовуючи згаданий розрахунковий рахунок для незаконної конвертації коштів, протягом 2004 року не зробив відрахування до бюджету ПДВ на суму 7,5 млн грн та податку з доходів фізичних осіб - на суму 4,8 млн грн, у результаті чого державі завдано збитки на загальну суму понад 12 млн гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів).

    «Поділилися» пансіонатом без згоди його власників

    Генеральною прокуратурою України за матеріалами ДДСБЕЗ МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення), відносно посадових осіб дочірнього підприємства (пансіонат, розташований у Миколаївській області) одного з відкритих акціонерних товариств та приватного підприємства. Вони в червні 2002 року незаконно, без рішення загальних зборів акціонерів, передали в оренду цілісний майновий комплекс зазначеного пансіонату, чим завдали збитки державі на суму понад 2 млн гривень.

    за матеріалами ДДСБЕЗ МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення), відносно посадових осіб дочірнього підприємства (пансіонат, розташований у Миколаївській області) одного з відкритих акціонерних товариств та приватного підприємства. Вони в червні 2002 року незаконно, без рішення загальних зборів акціонерів, передали в оренду цілісний майновий комплекс зазначеного пансіонату, чим завдали збитки державі на суму понад 2 млн гривень.

    Підприємець спробував «вирішити питання» за допомогою хабара

    Працівниками ДСБЕЗ ГУМВС України в Київській області викрито завідуючого сектором Державної податкової інспекції одного з районів міста Києва, який отримав 2 тис. грн хабара від приватного підприємця за підписання акту аудиторської перевірки при скасуванні державної реєстрації останнього як приватного підприємця та не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення вимог податкового законодавства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    На Житомирщині працівниками ДСБЕЗ викрито трьох посадовців інспекції з енергонагляду однієї з районних електромереж, які вимагали та отримали 1,8 тис. грн хабара від приватного підприємця за підключення до електромережі його магазину та звільнення від відповідальності за виявлені порушення правил енергокористування. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    працівниками ДСБЕЗ викрито трьох посадовців інспекції з енергонагляду однієї з районних електромереж, які вимагали та отримали 1,8 тис. грн хабара від приватного підприємця за підключення до електромережі його магазину та звільнення від відповідальності за виявлені порушення правил енергокористування. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    Фальшували гривні з розмахом

    У Деснянському районі міста Києва викрито злочинну групу в складі чотирьох місцевих жителів (1974-1985 р.н., всі без постійного місця роботи), які, використовуючи комп’ютерну техніку, виготовляли фальшиві державні грошові знаки. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку, саморобний пристрій для нанесення рельєфного зображення на купюри, папір та 106 фальшивих купюр номіналом 50 гривень, 286 фальшивих купюр номіналом 100 гривень та 126 фальшивих купюр номіналом 200 гривень на загальну суму 59,1 тис. гривень. За даним фактом слідчим відділом Деснянського РУ ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї). Підозрюваних затримано.

    викрито злочинну групу в складі чотирьох місцевих жителів (1974-1985 р.н., всі без постійного місця роботи), які, використовуючи комп’ютерну техніку, виготовляли фальшиві державні грошові знаки. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку, саморобний пристрій для нанесення рельєфного зображення на купюри, папір та 106 фальшивих купюр номіналом 50 гривень, 286 фальшивих купюр номіналом 100 гривень та 126 фальшивих купюр номіналом 200 гривень на загальну суму 59,1 тис. гривень. За даним фактом слідчим відділом Деснянського РУ ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї). Підозрюваних затримано.

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.