• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Затримано валюту

    Опубликовано: 2006-03-27 14:57:00

    Переміщення валюти через митний кордон України з порушенням митних правил припинено працівниками Амвросіївської, Бориспільської, Ужгородської, Ягодинської митниць та прикордонниками.

    В першому випадку громадянка Росії, яка прямувала через митний пост „Іловайськ” Амвросіївської митниці (Донецька область) в одному з купе потягу сполученням „Москва-Кисловодськ”, задекларувала лише 500 російських рублів. Проте після завірення митної декларації виявилося, що в кишені дорожньої сумочки пасажирки знаходилося 190 тисяч російських рублів та 3470 доларів США, дані про які не були зазначені в митній декларації.

    В другому випадку громадянин Туреччини, який прямував до Польщі через Бориспільську митницю, скористався спрощеною системою митного контролю „зелений коридор”, чим автоматично засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Однак виявилося, що в дорожній валізі пасажира знаходилося 10 тисяч доларів США та 615 турецьких лір, дані про які були відсутні. Нагадуємо, що громадянам без обов’язкового декларування дозволено перевозити іноземну валюту у сумі, що не перевищує 3 тис. доларів США (чи еквівалент цієї суми). Отже, уся валюта, що була у громадянина понад встановлену норму – вилучена.

    В третьому випадку наш співвітчизник, який пасажиром автомобіля „Ауді 100” повертався на батьківщину через Ужгородську митницю, задекларував лише 1 тис.доларів США. Однак після завірення митної декларації виявилося, що в сумочці для документів громадянина знаходилося 6050 євро, дані про які були відсутні в митній декларації.

    Ще в одному випадку двоє громадян Польщі поверталися на батьківщину порожніми вантажівками „Ман” та „Сканія” і повідомили, що не переміщують предметів, обов’язкових до декларування. Після завірення митних декларацій виявилося, що у внутрішніх кишенях курток, в які були одягнені іноземці, знаходилося 2800 доларів США та 1900 євро.

    В усіх випадках не задекларовану валюту вилучено. Складено протоколи про порушення митних правил.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.