• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наглядова діяльність у регіонах потребує нових підходів

    Опубликовано: 2006-03-28 16:08:00

    Наприкінці березня у Головному навчально-методичному центрі Держпромгірнагляду відбулася семінар-нарада начальників відділів організації державного нагляду територіальних управлінь, яку очолював заступник голови Держпромгірнагляду Олександр Семко.

    Основні теми заходу стосувалися напрямків вдосконалення наглядової діяльності, впливу комплексу “Наглядова діяльність теруправління” на показники у регіонах, перспектив розвитку інформаційних систем, вдосконалення методики організації, планування, обліку та контролю роботи органів Держпромгірнагляду тощо.

    У ході семінару учасниками було опрацьовано зміни до “Положення про порядок організації державного нагляду за охороною праці та гірничого нагляду в системі Держнаглядохоронпраці України”. При цьому першочергову увагу приділили питанням підвищення якості нагляду, ролі інформаційно-роз’яснювальної роботи та оперативності вирішення основних завдань Держпромгірнагляду та його структурних підрозділів.

    Окреме питання семінару-наради стосувалося нових версій комп’ютерної програми “Експертної системи підтримки рішень”, які дають змогу детально, всебічно та оперативно вести облік роботи інспектора - інспекції – теруправління. З цією темою учасників семінару ознайомили фахівці Національного науково-дослідного інституту охорони праці Держпромгірнагляду. Під час практичних занять на конкретних прикладах було показано можливості програми щодо аналітичного оцінювання наглядової діяльності у регіонах .

    У роботі семінару взяли участь і представники виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань. Заступник директора Олексій Постоюк у своїй промові зауважив, що політику Фонду спрямовано на безумовну співпрацю з органами Держпромгірнагляду стосовно проведення спеціальних розслідувань, їх об’єктивності, підвищення професійного рівня страхових експертів тощо.

    Підсумовуючи роботу семінару-наради, заступник голови Держпромгірнагляду Олександр Семко наголосив на необхідності чіткої організації планування та виконання робіт структурними підрозділами Держпромгірнагляду, підвищення оперативності та якості наглядової діяльності, а також на обов’язковому дотриманні основних вимог під час інспектування. Вони полягають у здійсненні першочергових перевірок тих підприємств, на яких зафіксовано високий рівень травматизму, виконуються роботи та експлуатується обладнання підвищеної небезпеки та підприємств, працівники яких скаржаться на брак належних умов праці.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.