Наглядова діяльність у регіонах потребує нових підходів

28 мар, 16:08

Наприкінці березня у Головному навчально-методичному центрі Держпромгірнагляду відбулася семінар-нарада начальників відділів організації державного нагляду територіальних управлінь, яку очолював заступник голови Держпромгірнагляду Олександр Семко.

Основні теми заходу стосувалися напрямків вдосконалення наглядової діяльності, впливу комплексу “Наглядова діяльність теруправління” на показники у регіонах, перспектив розвитку інформаційних систем, вдосконалення методики організації, планування, обліку та контролю роботи органів Держпромгірнагляду тощо.

У ході семінару учасниками було опрацьовано зміни до “Положення про порядок організації державного нагляду за охороною праці та гірничого нагляду в системі Держнаглядохоронпраці України”. При цьому першочергову увагу приділили питанням підвищення якості нагляду, ролі інформаційно-роз’яснювальної роботи та оперативності вирішення основних завдань Держпромгірнагляду та його структурних підрозділів.

Окреме питання семінару-наради стосувалося нових версій комп’ютерної програми “Експертної системи підтримки рішень”, які дають змогу детально, всебічно та оперативно вести облік роботи інспектора - інспекції – теруправління. З цією темою учасників семінару ознайомили фахівці Національного науково-дослідного інституту охорони праці Держпромгірнагляду. Під час практичних занять на конкретних прикладах було показано можливості програми щодо аналітичного оцінювання наглядової діяльності у регіонах .

У роботі семінару взяли участь і представники виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань. Заступник директора Олексій Постоюк у своїй промові зауважив, що політику Фонду спрямовано на безумовну співпрацю з органами Держпромгірнагляду стосовно проведення спеціальних розслідувань, їх об’єктивності, підвищення професійного рівня страхових експертів тощо.

Підсумовуючи роботу семінару-наради, заступник голови Держпромгірнагляду Олександр Семко наголосив на необхідності чіткої організації планування та виконання робіт структурними підрозділами Держпромгірнагляду, підвищення оперативності та якості наглядової діяльності, а також на обов’язковому дотриманні основних вимог під час інспектування. Вони полягають у здійсненні першочергових перевірок тих підприємств, на яких зафіксовано високий рівень травматизму, виконуються роботи та експлуатується обладнання підвищеної небезпеки та підприємств, працівники яких скаржаться на брак належних умов праці.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118735.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua