• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна і Туреччина обговорили співробітництва між флотами

    Опубликовано: 2006-03-30 17:36:00

    30 березня з одноденним візитом до Севастополя прибула військова делегація Турецької Республіки на чолі з начальником Генерального штабу Збройних Сил Туреччини генералом армії Хільмі Озкьоком. У складі військової делегації також перебуває Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини в Україні Ердоган Ішджан.

    Згідно із програмою візиту, високі гості відвідали турецький меморіальний комплекс і меморіал на Сапун-горі, де поклали вінки та квіти.

    В штабі Військово-Морських Сил ЗС України начальник Генерального штабу збройних сил Турецької Республіки генерал армії Хільмі Озкьок та супроводжуючі його особи зустрілися з командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адміралом Ігорем Тенюхом.

    Під час бесіди були обговорені питання подальшого розвитку співробітництва між флотами двох країн, зокрема щодо спільної участі в активації Чорноморського військово-морського угруповання БЛЕКСІФОР і антитерористичної операції “Чорноморська гармонія”.

    Контр-адмірал Ігор Тенюх розповів поважним гостям про участь українських підрозділів у міжнародних навчаннях, відзначивши плідну співпрацю з турецькими військовиками.

    “Ця зустріч в штабі українського флоту є ще однією сторінкою не тільки дружніх відносин наших збройних сил, але і загалом наших народів”, - сказав контр-адмірал Ігор Тенюх.

    В свою чергу начальник генерального штабу Збройних Сил Турецької Республіки генерал армії Хільмі Озкьок, привітавши контр-адмірала Ігоря Тенюха з призначенням на посаду командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України, зазначив: “Нас поєднує Чорне море і ми разом відповідальні за безпеку в цьому регіоні”.

    Візит делегації збройних сил Турецької Республіки, що здійснюється відповідно до плану заходів міжнародного співробітництва Збройних Сил України на 2006 рік, завершиться відвідуванням Ханського палацу у м. Бахчисарай.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.