• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Язычники захватили Замковую гору

    Опубликовано: 2006-04-25 11:35:00

    Віруючі всеукраїнської релігійної організації “Родове Вогнище Рідної Православної Віри” заклали капище во славу Вирію в Києві на горі Хоревиця (сучасна назва - Замкова гора, над Андріївським узвозом) і заявили, що на цьому місці починають облаштовувати місце паломництва.
    Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив Верховний Волхв цієї організації Володимир Куровський.

    Капище у формі восьмикутної зірки з вогнищем посередині прихильники звичаєвої Віри Батьків заклали у Свято Красної Гори, Свято Лади і Ярила, 22-23 квітня п.р. Навколо капища також було висаджено вісім дубків. Все разом капище займає близько 20 метрів в діаметрі. В.Куровський також додав, що капище присвячене богу молодого сонця Ярилу, яке відзначають саме 23 квітня (Ярило-буйний). За словами В.Куровського, щонеділі зранку на Хоревиці прибічники цієї віри планують проводити служіння.

    Організація “Родове Вогнище Рідної Православної Віри” також пропонує реалізувати на Хоревиці проект природно-культурного парку за умовною назвою “Острів богів”. За словами упорядника проекту “Хоревиця – острів богів” Арсенії Гай, вони пропонують столичній громаді “розглянути ідею утворення парку культури і відпочинку загального користування “Острів богів” і утворення відповідного фонду, щоб розвивати цю ідею”. За її словами, віруючі поставили владу до відома, що віднині Хоревиця – є місцем паломництва, “це повідомлення має бути прийнято до відома, а капище – має поважатись і охоронятись державою як місце паломництва”. Водночас, А.Гай підкреслила, що віруючі діють і діятимуть надалі виключно в правовому полі. І додала, що з моменту встановлення капище охороняють козаки, однак сьогодня вдень охорону буде знято.

    "КИЯНИ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.