• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту наказу ДПА України «Про втрату чинності наказів Державної податкової адміністрації України»

    Опубликовано: 2005-04-13 16:53:41
    ДПА України розроблено проект наказу “Про втрату чинності наказів Державної податкової адміністрації України”, який разом з аналізом його регуляторного впливу розміщено на сайтах ДПА України – www.sta.gov.ua та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України – www.business-rada.kmu.or.gua, www.rp.org.ua. Проект зазначеного наказу розроблено на виконання абзацу 15 розділу 25 Прикінцевих положень Закону України від 25 березня 2005 року №2505-ІУ “Про внесення змін до Закону України “Про державний бюджет України на 2005 рік” та деяких інших законодавчих актів України”, яким встановлено забезпечення перегляду і скасування міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону. Вищезазначеним Законом скасовано спеціальний пільговий режим оподаткування у спеціальних (вільних) економічних зонах (СЕЗ) та на територіях пріоритетного розвитку (ТПР), що був встановлений відповідними законами України. Зокрема, відмінено запроваджені законами про вільні економічні зони і території пріоритетного розвитку особливості обчислення прибутку, одержаного суб'єктами СЕЗ і ТПР від реалізації інвестиційних проектів. Враховуючи зазначене, підготовленим наказом скасовуються накази ДПА України, якими відповідно до законів України щодо створення та функціонування СЕЗ та ТПР, затверджено порядки обчислення прибутку, одержаного від здійснення інвестицій на підприємствах, розташованих в спеціальних (вільних) економічних зонах та на територіях пріоритетного розвитку. Отже, прийняття цього наказу врегульовує порядок обчислення прибутку, одержаного від освоєння інвестицій підприємствами, які здійснюють свою діяльність в СЕЗ та ТПР відповідно до діючого законодавства. Фізичні та юридичні особи, їх об'єднання можуть надсилати свої зауваження та пропозиції до зазначеного проекту наказу ДПА України “Про втрату чинності наказів Державної податкової адміністрації України” на адресу ДПА України: поштову - 04655, МСП, м. Київ – 53, Львівська пл. 8, Департамент методології та електронну - nkononova@sta.gov.ua. Зауваження і пропозиції також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 та електронну - business-rada@kmu.org.ua. Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань будуть прийматись для розгляду впродовж 1 місяця з дати оприлюднення проекту наказу. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.